Are you a spammer

Please note, that the first 3 posts you make, will need to be approved by a forum Administrator or Moderator before they are publicly viewable.
Each application to join this forum is checked at the Stop Forum Spam website. If the email or IP address appears there when checked, you will not be allowed to join this forum.
If you get past this check and post spam on this forum, your posts will be immediately deleted and your account inactivated.You will then be banned and your IP will be submitted to your ISP, notifying them of your spamming. So your spam links will only be seen for an hour or two at most. In other words, don't waste your time and ours.

This forum is for the use and enjoyment of the members and visitors looking to learn about and share information regarding the topics listed. It is not a free-for-all advertising venue. Your time would be better spent pursuing legitimate avenues of promoting your websites.

pidgin won't connect to yahoo.

Help & support for Ultimate Edition 2.3


pidgin won't connect to yahoo.

Postby eldonkr » Mon Mar 08, 2010 12:30 am

Every time that I try to use pidgin to connect to my yahoo accounts it tells me that it couldn't establish a connection to the server and that the connection has timed out. My usernames and passwords are typed in correctly, none of the solutions Google offers are helping. What should I do?
eldonkr
U.E. Knowledgable
U.E. Knowledgable
 
Posts: 43
Joined: Tue Dec 01, 2009 1:03 am
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: pidgin won't connect to yahoo.

Postby TexasMike » Mon Mar 08, 2010 12:36 pm

eldonkr wrote:Every time that I try to use pidgin to connect to my yahoo accounts it tells me that it couldn't establish a connection to the server and that the connection has timed out. My usernames and passwords are typed in correctly, none of the solutions Google offers are helping. What should I do?


eldonkr,
I also use Pidgin. You might want to check the config by clicking on Accounts>Manage Accounts and then click on your account for Yahoo and click on Modify... and then click on Protocol and insure that you have the correct "service" selected. Take a look at the following ScreenShots for some assistance...

Screenshot-1.png
Open Pidgin and select Accounts to check or modify your account config...


Screenshot-2.png
Open the "Protocol" pulldown menu to select or change provider such as MSN or YAHOO, etc...


Screenshot.png
Now select the correct provider/Protocol, and you messenger should work if your Username and PW combo are correct...


Let us know if this helped. If you need further assistance, just ask... ;)
Shop PC:
Motherboard: ASUS Sabertooth 990FX TUF (The Ultimate Force) R2.0
CPU: AMD FX 9370 @ 4.4GHz Bulldozer Eight Core Black Edition
Ram: 16GB Corsair Vengance Dual Channel DDR3 1600MHz
Video: ATI 7770HD GHZ Edition 2GB PCIe 3.0
Hard Drives: Seagate 2TB, Seagate 500GB, Maxtor 500GB
SSD Drives: OCZ-Vertex4 128GB, Samsung SSD 840 EVO 500GB
DVD Drive: Plextor PX-L890SA
Power Suipply: RaidMax Modular 1200Watt
OS: Ultimate Edition 3.4.2x64, 4.2x64, 2.6x7x64

Home:
Motherboard:Gigabyte GA-Z77-DS3
CPU: Intel Core i3-3220 3.3ghZ
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
Video: nVdia GTX650
Drives:1TB SATAIII, 2ea 500GB SATAIII,
SSD: Samsung EV840 mSATa 250GB
CD/DVD: Plextor PL-890SA
Monitor: Samsung SyncMaster T260
MultiBoot OS: Ultimate Edition 3.4.2x64, 4.2x64-Lite, WIN7x64, WIN8.1x64
Power Supply: Corsair 850Watt
User avatar
TexasMike
Site Admin
 
Posts: 523
Joined: Sat Oct 27, 2007 7:07 pm
Location: North of Houston Texas
Age: 71
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: pidgin won't connect to yahoo.

Postby eldonkr » Mon Mar 08, 2010 4:41 pm

I have the proper service selected. My username and password are typed in correctly, they just won't connect. My AIM accounts connect just fine. It seems to only be an issue with Yahoo.
eldonkr
U.E. Knowledgable
U.E. Knowledgable
 
Posts: 43
Joined: Tue Dec 01, 2009 1:03 am
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: pidgin won't connect to yahoo.

Postby JOHNNYG » Mon Mar 08, 2010 5:25 pm

Found this, http://news.softpedia.com/news/How-to-F ... 4754.shtml
And Hey ! I know the guy that made that background !!! :lol:
JOHNNYG
Image
Ultimate Eddiction<
Ultimate Edition STUDIO
Ultimate-E
Onyx 64
Pentium 4 processor
2x512 Kingston DDR memory
Maxtor Diamondmax 500 gig
Maxtor Maxline 80 gig, Split for testing only !
Maxtor Diamondmax 500 gig, Storage
Booting 8 OS's, No MS !
ATI 9600 series (RV350 AQ)graphics card
Sony DVD/CD Rewritable Drive DOUBLE LAYER DRU-820A/Sony DRU-800A CD DVD±RW Dual DVD Recorder
Team Leader at
http://www.ultimateeditionoz.com/
Image
Image
Image
User avatar
JOHNNYG
Site Admin
 
Posts: 1456
Joined: Mon Apr 13, 2009 12:02 am
Location: U.S.A. Illinois
Operating System: Ultimate Edition 3.2 32 BIT



Re: pidgin won't connect to yahoo.

Postby eldonkr » Mon Mar 08, 2010 8:39 pm

Thanks, I'll try that the next time I'm on my laptop and let you know if that works for me.

Also, how can I get a dock like the one shown in the screen shots?
eldonkr
U.E. Knowledgable
U.E. Knowledgable
 
Posts: 43
Joined: Tue Dec 01, 2009 1:03 am
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: pidgin won't connect to yahoo.

Postby JOHNNYG » Mon Mar 08, 2010 10:50 pm

eldonkr wrote:Thanks, I'll try that the next time I'm on my laptop and let you know if that works for me.

Also, how can I get a dock like the one shown in the screen shots?


I think that is Cairo dock openGL, Not sure about the icons, How bout it TexasMike, Give us the information !!! :D
JOHNNYG
Image
Ultimate Eddiction<
Ultimate Edition STUDIO
Ultimate-E
Onyx 64
Pentium 4 processor
2x512 Kingston DDR memory
Maxtor Diamondmax 500 gig
Maxtor Maxline 80 gig, Split for testing only !
Maxtor Diamondmax 500 gig, Storage
Booting 8 OS's, No MS !
ATI 9600 series (RV350 AQ)graphics card
Sony DVD/CD Rewritable Drive DOUBLE LAYER DRU-820A/Sony DRU-800A CD DVD±RW Dual DVD Recorder
Team Leader at
http://www.ultimateeditionoz.com/
Image
Image
Image
User avatar
JOHNNYG
Site Admin
 
Posts: 1456
Joined: Mon Apr 13, 2009 12:02 am
Location: U.S.A. Illinois
Operating System: Ultimate Edition 3.2 32 BIT



Re: pidgin won't connect to yahoo.

Postby eldonkr » Tue Mar 09, 2010 2:40 am

That last suggestion proved only to be a temporary fix.
eldonkr
U.E. Knowledgable
U.E. Knowledgable
 
Posts: 43
Joined: Tue Dec 01, 2009 1:03 am
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: pidgin won't connect to yahoo.

Postby TexasMike » Tue Mar 09, 2010 10:28 am

eldonkr & JOHNNYG,
Yep, that's Cairo Dock or "GLX DOCK (Cairo-Dock with OpenGL)" as it appears in the Applications>Accessories menu. The Theme is NEON. I found that the Cairo Dock with OpenGL is better for me than the versio without OpenGL - that one places a box on my desktop in the upper left corner that does nothing & contains nothing as well as being a little quirky and jerky for me. :?

Screenshot.png
I like the Fire effect when the mouse cursor sweeps across the icons... pretty cool...



Hey, eldonkr, sorry my suggestion did not resolve your problem. I do not use Yahoo at present, but I will setup an account and see if I have any problems, and report the results back here. It may be a couple of days, however, due to workload at my shop. :roll:

Oh yeah, be sure to add the Repos from PPA for Cairo Dock as the original home site has not been functional since around the first part of this year. You can begin here: https://launchpad.net/cairo-dock or go to the Wiki here: http://www.glx-dock.org/ww_page.php?p=By%20distributions&lang=en .
Those links should get you started. ;)
Let me know if I can be of further assistance...
Shop PC:
Motherboard: ASUS Sabertooth 990FX TUF (The Ultimate Force) R2.0
CPU: AMD FX 9370 @ 4.4GHz Bulldozer Eight Core Black Edition
Ram: 16GB Corsair Vengance Dual Channel DDR3 1600MHz
Video: ATI 7770HD GHZ Edition 2GB PCIe 3.0
Hard Drives: Seagate 2TB, Seagate 500GB, Maxtor 500GB
SSD Drives: OCZ-Vertex4 128GB, Samsung SSD 840 EVO 500GB
DVD Drive: Plextor PX-L890SA
Power Suipply: RaidMax Modular 1200Watt
OS: Ultimate Edition 3.4.2x64, 4.2x64, 2.6x7x64

Home:
Motherboard:Gigabyte GA-Z77-DS3
CPU: Intel Core i3-3220 3.3ghZ
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
Video: nVdia GTX650
Drives:1TB SATAIII, 2ea 500GB SATAIII,
SSD: Samsung EV840 mSATa 250GB
CD/DVD: Plextor PL-890SA
Monitor: Samsung SyncMaster T260
MultiBoot OS: Ultimate Edition 3.4.2x64, 4.2x64-Lite, WIN7x64, WIN8.1x64
Power Supply: Corsair 850Watt
User avatar
TexasMike
Site Admin
 
Posts: 523
Joined: Sat Oct 27, 2007 7:07 pm
Location: North of Houston Texas
Age: 71
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: pidgin won't connect to yahoo.

Postby eldonkr » Tue Mar 09, 2010 9:43 pm

Thanks for the recommendation and for trying to help.

Yahoo is really the only messenger that I use so I really need this to work on Linux so any help you can offer would be awesome.
eldonkr
U.E. Knowledgable
U.E. Knowledgable
 
Posts: 43
Joined: Tue Dec 01, 2009 1:03 am
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: pidgin won't connect to yahoo.

Postby Admin-Amir » Wed Mar 10, 2010 1:34 pm

Hello eldonkr.

Here is solution for you to try. ;)

66.163.181.173 scs.msg.yahoo.com
put that in /etc/hosts file and good to go from here.. try doing a ping on scs.msg.yahoo.com and put that resulting ip in instead. for me cleared up ever since.



Then if this will not make the fix for you - There is one more option here.

wondering why Pidgin was having problems connecting to Yahoo’s Messenger service for the last two days or so. I eventually had to go to Pidgin’s IRC chat room to find a link to some relevant information.

Essentially Yahoo is upgrading the software on their servers which includes a new authentication method that Pidgin, and other non-Messenger clients, aren’t compatible with, yet.

The only workaround that seems functional is simply pointing the client to a pager server that hasn’t been upgraded yet. You can do that by clicking on Accounts > Manage Accounts > highlight Yahoo account > Modify > Advanced tab. You’ll see a entry for the pager server.


yahoo_pager_server.png
1


It should be set to scs.msg.yahoo.com which actually points to a number of different server addresses. I changed mine to cs101.msg.mud.yahoo.com which is currently working with Pidgin. Save the change and Pidgin should/might connect to Yahoo.


The following addresses appear to work:
* cs101.msg.mud.yahoo.com
* 66.163.181.172

These are the IP addresses to which scs.msg.yahoo.com maps. You can try one of them directly, but recent reports (on 6/19/2009) are that few, if any, are working. Note also that there is no guarantee that the server at an address that works now will not be upgraded next.

* 76.13.15.36
* 76.13.15.37
* 68.180.217.6
* 68.180.217.7
* 68.180.217.8
* 68.180.217.9
* 68.180.217.10
* 68.180.217.11
* 68.180.217.12
* 68.180.217.13
* 68.180.217.14
* 76.13.15.29
* 76.13.15.30
* 76.13.15.31
* 76.13.15.32
* 76.13.15.33
* 76.13.15.34
* 76.13.15.35

You can verify this list yourself by running one of the following commands:

Windows: nslookup scs.msg.yahoo.com

Linux/Unix/OS X: dig +short scs.msg.yahoo.com

To use one of the addresses above, you can either modify the setting in Pidgin (Accounts -> Manage Accounts -> Modify -> Advanced -> Pager Server) or you can modify the hosts file:

Windows: C:\Windows\system32\drivers\etc\hosts
Linux/Unix/OS X: /etc/hosts


Hope we are Done here with the issue ;)
Admin-Amir
 

Next

Return to Ultimate Edition 2.3

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron