Are you a spammer

Please note, that the first 3 posts you make, will need to be approved by a forum Administrator or Moderator before they are publicly viewable.
Each application to join this forum is checked at the Stop Forum Spam website. If the email or IP address appears there when checked, you will not be allowed to join this forum.
If you get past this check and post spam on this forum, your posts will be immediately deleted and your account inactivated.You will then be banned and your IP will be submitted to your ISP, notifying them of your spamming. So your spam links will only be seen for an hour or two at most. In other words, don't waste your time and ours.

This forum is for the use and enjoyment of the members and visitors looking to learn about and share information regarding the topics listed. It is not a free-for-all advertising venue. Your time would be better spent pursuing legitimate avenues of promoting your websites.

Dual monitor - Only one shows

Help & Support for Ultimate Gamers Edition.


Dual monitor - Only one shows

Postby triazo » Sat Feb 25, 2012 6:58 pm

I have a dual monitor setup, both 1440x900 and hooked up to the same graphics card (nvidia 9800). The problem is, only one is seen by the os. (the display settings program under preferences only lists one). My first instinct here is to go to xorg.conf and copy my old one but it dosen't seem to exist...
User avatar
triazo
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 4
Joined: Sat Feb 25, 2012 6:36 pm
Operating System: Ultimate Edition 3.1 64 BIT



Re: Dual monitor - Only one shows

Postby synrgy87 » Sun Feb 26, 2012 5:16 pm

do the nvidia drivers / config program generate an xorg.conf file like the ati one does? maybe try this again, im not familiar with nvidia under linux so sorry if this isnt much help
Gigabyte GA-890GPA-UD3H
AMD Phenom II X6 1090T
8GB (2x4gb) Kingston HyperX DDR1600

160GB Hitachi deskstar(os and boot) 1TB deskstar(data) 1TB WD USB drive(backup+)
2x XFX ATI 5830 1024mb in crossfire
Saitek Eclipse keyboard + Saitek Cyborg V3 mouse + Thrustmaster T.Flight HotasX

Acer 23" HDTV/monitor + AOC 21"
Xigmatek Midgard Case.
multibooting all sorts + Ultimate Edition 3.5 / BlackOpal64 / windies 7 home premium 64bit
User avatar
synrgy87
U.E. Graduate
U.E. Graduate
 
Posts: 81
Joined: Thu Jan 19, 2012 11:42 am
Location: Belfast, Ireland
Age: 32
Operating System: Ultimate Edition 3.5 64 BIT



Re: Dual monitor - Only one shows

Postby triazo » Sun Feb 26, 2012 6:04 pm

Thanks, I had completely forgotten about the nvidia X server thing. I now have both screens enabled, and xinerama enabled. There are a few minor quirks, such as the background being stretched out across both screens and the login box being split right in the middle both screens. The only major bad thing is that sometimes the cursor will wrap around one monitor instead of going into the other. But where the computer thinks the cursor is is right (as evidenced by drawing boxes on the desktop). This seems to happen when all windows on the monitor where the cursor does not appear to be are minimised (or there are none there) Having a window open in both does seem to solve the problem, though it is an inconviencence.
User avatar
triazo
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 4
Joined: Sat Feb 25, 2012 6:36 pm
Operating System: Ultimate Edition 3.1 64 BIT



Re: Dual monitor - Only one shows

Postby synrgy87 » Mon Feb 27, 2012 10:50 pm

Happy days, yeah dual monitor setup at the current time anyway in linux seems to be a pain in the behind when using Gnome and xinerama had similar issues myself and was really unable to find a fix (other then changing to XFCE)
Gigabyte GA-890GPA-UD3H
AMD Phenom II X6 1090T
8GB (2x4gb) Kingston HyperX DDR1600

160GB Hitachi deskstar(os and boot) 1TB deskstar(data) 1TB WD USB drive(backup+)
2x XFX ATI 5830 1024mb in crossfire
Saitek Eclipse keyboard + Saitek Cyborg V3 mouse + Thrustmaster T.Flight HotasX

Acer 23" HDTV/monitor + AOC 21"
Xigmatek Midgard Case.
multibooting all sorts + Ultimate Edition 3.5 / BlackOpal64 / windies 7 home premium 64bit
User avatar
synrgy87
U.E. Graduate
U.E. Graduate
 
Posts: 81
Joined: Thu Jan 19, 2012 11:42 am
Location: Belfast, Ireland
Age: 32
Operating System: Ultimate Edition 3.5 64 BIT



Re: Dual monitor - Only one shows

Postby triazo » Wed Feb 29, 2012 11:21 pm

I seem to have it working. The way to fix the really weird mouse issue is to disable the nvidia driver and use the default one. Apparently it isn't needed for all the effects as I am still using the desktop cylinder and such.
User avatar
triazo
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 4
Joined: Sat Feb 25, 2012 6:36 pm
Operating System: Ultimate Edition 3.1 64 BIT


Return to Ultimate Gamers Edition

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron