New account creation problems...[SOLVED]

Help and support for Ultimate Edition 2.8


New account creation problems...[SOLVED]

Postby Wolfie Lee » Sat Oct 15, 2011 8:57 am

Hello. I have never had to set up more than one account for an OS before, but figured it would be the simplest way to fulfill my sister's roommate's request . She does not want Internet access anymore. I went to System>Administration>Users and groups, created her an account, set it NOT to have internet access through modem OR ethernet, set up her password and for both accounts to require password at login. Simple, right?

Problems:

The system was installed with option NOT to require password, and though I changed both account settings to require this, the system still Logs in to my Sister's (Administrator) account automatically, giving no option to log in to her roommate's account, or require any password.

I logged off after the automatic login, and logged into her roommate's account with her own password, and even though I gave NO internet permissions to the account, I was able to connect and surf at will.

What can I do to remedy this?

Is this something I have to use command line for, or edit a cofig file?
Last edited by Wolfie Lee on Tue Nov 15, 2011 10:06 pm, edited 1 time in total.
OS: Ultimate Edition 4.6 gamers x64; Windows 7 x64 custom Nvidia Black edition; Linux Mint 17.3 MATE x64
MB: Gigabyte 970A-DS3P
CPU: AMD FX6300 Black (6x 3.5GHz)
CPU cooler: OCZ Vedetta with replacement Nanoxia Deep Silence 92mm 1400 RPM fan
MEM: 8GB (2x4GB) Ballistix Sport DDRIII 1600; PC3-12800
GPU: XFX Double Dispersion Radeon R7 360P-F22M 1050MHz 2GB GDDR5
OS SSD: Samsung 850 EVO 500GB
NO Storage drive (yet)
Optical Drive: LG Super-multi with MODISC capabilities(Model# hidden in new build, not gonna remove it now...lol)
Optical Drive: Samsung SH-5183
PS: XFX 650W XXX Edition Grey Modular
Image
User avatar
Wolfie Lee
U.E. Pro
U.E. Pro
 
Posts: 193
Joined: Fri Dec 05, 2008 4:05 am
Location: Niles, MI, USA
Age: 50
Operating System: Ultimate Edition 3.0 Lite Gamers



Re: New account creation problems...

Postby pch.shot » Mon Oct 31, 2011 1:27 am

There should be a box to allow multiple users and auto login in the admin section.
Systems Windows XP Pro 32 bit & various Linux in Virtual Box and VMWare Player
Intel i7 2600K cpu with built in Intel 3000 video
1 OCZ Vertex 3 120 gig ssd(System)
1 Western Digital 2 Terabyte Green internal hard drive(Storage)
Kingston ddr3 1333 ram(4 gig)
MSI Z68A-GD80(G3)mobo w/hdmi video and optical audio
Realtek HD audio
Realtek lan
1 LG sata optical drive
Antec Sonata IV case/620 watt psu
50 inch LG plasma tv/monitor
Sony surround sound amp
Axiom speakers
optical sound
User avatar
pch.shot
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 3685
Joined: Sat Feb 02, 2008 12:28 pm
Location: Chippawa, Canada
Age: 64
Operating System: Microsoft Windows



Re: New account creation problems...

Postby Wolfie Lee » Wed Nov 02, 2011 9:29 pm

Well, I'll take a peak at it when I can, (Only every Sunday afternoon)...thanks for the reply, SERIOUSLY; Thank you...been waiting for help on this a while...but I'm having a memory problem, are U saying when I go to [System>Administration>Users and groups] there is an "Admin" section? If so, I believe I may already have done it, and if I have not, I fear I still may end up logging into the new account and being able to utilise the internet...As I had said, after logging out of my sister's account, and logging into her friends account, even though the settings forbid it....I CAN surf at will...
OS: Ultimate Edition 4.6 gamers x64; Windows 7 x64 custom Nvidia Black edition; Linux Mint 17.3 MATE x64
MB: Gigabyte 970A-DS3P
CPU: AMD FX6300 Black (6x 3.5GHz)
CPU cooler: OCZ Vedetta with replacement Nanoxia Deep Silence 92mm 1400 RPM fan
MEM: 8GB (2x4GB) Ballistix Sport DDRIII 1600; PC3-12800
GPU: XFX Double Dispersion Radeon R7 360P-F22M 1050MHz 2GB GDDR5
OS SSD: Samsung 850 EVO 500GB
NO Storage drive (yet)
Optical Drive: LG Super-multi with MODISC capabilities(Model# hidden in new build, not gonna remove it now...lol)
Optical Drive: Samsung SH-5183
PS: XFX 650W XXX Edition Grey Modular
Image
User avatar
Wolfie Lee
U.E. Pro
U.E. Pro
 
Posts: 193
Joined: Fri Dec 05, 2008 4:05 am
Location: Niles, MI, USA
Age: 50
Operating System: Ultimate Edition 3.0 Lite Gamers



Re: New account creation problems...

Postby pch.shot » Fri Nov 04, 2011 1:11 pm

You can always log in as root. The root password is not set, so you have to set it in the terminal.
open up a terminal and type sudo passwd
Systems Windows XP Pro 32 bit & various Linux in Virtual Box and VMWare Player
Intel i7 2600K cpu with built in Intel 3000 video
1 OCZ Vertex 3 120 gig ssd(System)
1 Western Digital 2 Terabyte Green internal hard drive(Storage)
Kingston ddr3 1333 ram(4 gig)
MSI Z68A-GD80(G3)mobo w/hdmi video and optical audio
Realtek HD audio
Realtek lan
1 LG sata optical drive
Antec Sonata IV case/620 watt psu
50 inch LG plasma tv/monitor
Sony surround sound amp
Axiom speakers
optical sound
User avatar
pch.shot
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 3685
Joined: Sat Feb 02, 2008 12:28 pm
Location: Chippawa, Canada
Age: 64
Operating System: Microsoft Windows



Re: New account creation problems...

Postby Wolfie Lee » Tue Nov 15, 2011 10:05 pm

Gonna post the solution my Go-To Guy showed me. Had to edit out the account...I will have full steps used posted by next Tuesday. I don't really like to bug my buddy too much about such issues, as he is a busy man trying to get a buisiness off the ground and going to school, but I really was needing a fix for this one...I'll need it for myself, soon, to keep some youngsters off the W W W.... :D
OS: Ultimate Edition 4.6 gamers x64; Windows 7 x64 custom Nvidia Black edition; Linux Mint 17.3 MATE x64
MB: Gigabyte 970A-DS3P
CPU: AMD FX6300 Black (6x 3.5GHz)
CPU cooler: OCZ Vedetta with replacement Nanoxia Deep Silence 92mm 1400 RPM fan
MEM: 8GB (2x4GB) Ballistix Sport DDRIII 1600; PC3-12800
GPU: XFX Double Dispersion Radeon R7 360P-F22M 1050MHz 2GB GDDR5
OS SSD: Samsung 850 EVO 500GB
NO Storage drive (yet)
Optical Drive: LG Super-multi with MODISC capabilities(Model# hidden in new build, not gonna remove it now...lol)
Optical Drive: Samsung SH-5183
PS: XFX 650W XXX Edition Grey Modular
Image
User avatar
Wolfie Lee
U.E. Pro
U.E. Pro
 
Posts: 193
Joined: Fri Dec 05, 2008 4:05 am
Location: Niles, MI, USA
Age: 50
Operating System: Ultimate Edition 3.0 Lite Gamers


Return to Ultimate Edition 2.8

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests