Lost Networking

Help & support for Ultimate Edition 1.8


Lost Networking

Postby smuggly » Fri May 08, 2009 8:06 pm

My Shares Are Gone,Ive Got 1 Windows Machine And Another Ultimate Edition And This One,I Can See From The Others To This One But Cant See The Others From This One.samba.conf looks good Ive Checked All Firewalls Etc. Everything Is OK.All I Did Is Upgrade My Monitor Changes Resolution And Reboot {several Times Now}.Ive Reset All My Equip.Router Modem Etc.Im Hoping U Guys Can Help A Guy Out Again? Thanks smuggly.......
Gigabyte GA-MA78GM-S2H Phenom 9750X4 Quad,4Gigs G-Skill PC 1066 Ganged Mode
2 500Gb Hd Etc.Ultimate Edition 2.1 X64 ALC 889AHD Sound And Hybrid Xfire Graphics Ati 3200Hd,All Running Great On Ultimate Edition 2.1X_64!!Hauppauge pvr 150 television pci card
User avatar
smuggly
Moderator
 
Posts: 158
Joined: Sat Oct 20, 2007 3:20 pm
Location: Sun Valley Nevada USA
Age: 62
Operating System: Ultimate Edition 3.2 32 BIT



Re: Lost Networking

Postby smuggly » Sat May 09, 2009 8:11 am

I Checked My dhcp file and it has nothing on it? Could This Be The Problem?
Gigabyte GA-MA78GM-S2H Phenom 9750X4 Quad,4Gigs G-Skill PC 1066 Ganged Mode
2 500Gb Hd Etc.Ultimate Edition 2.1 X64 ALC 889AHD Sound And Hybrid Xfire Graphics Ati 3200Hd,All Running Great On Ultimate Edition 2.1X_64!!Hauppauge pvr 150 television pci card
User avatar
smuggly
Moderator
 
Posts: 158
Joined: Sat Oct 20, 2007 3:20 pm
Location: Sun Valley Nevada USA
Age: 62
Operating System: Ultimate Edition 3.2 32 BIT



Re: Lost Networking

Postby TexasMike » Sat May 09, 2009 12:17 pm

smuggly,
did you try setting your IP "manually" as a Static IP? Don't know if that would help or not. I had a similar problem with Ultimate Edition 2.1, and had to set it up with a Static IP and all worked fine afterward. I have a LAN with 5 PCs, 2 Networked printers, and Networked Storage device enclosure. Could not see any of them til I set a Static IP.
Can you Ping any of the other systems from then one with the problem? What does youe network equipment consist of - Router brand (ie Linksys, D-Link, etc...)
Give me some info and maybe I can assist.
Shop PC:
Motherboard: ASUS Sabertooth 990FX TUF (The Ultimate Force) R2.0
CPU: AMD FX 9370 @ 4.4GHz Bulldozer Eight Core Black Edition
Ram: 16GB Corsair Vengance Dual Channel DDR3 1600MHz
Video: ATI 7770HD GHZ Edition 2GB PCIe 3.0
Hard Drives: Seagate 2TB, Seagate 500GB, Maxtor 500GB
SSD Drives: OCZ-Vertex4 128GB, Samsung SSD 840 EVO 500GB
DVD Drive: Plextor PX-L890SA
Power Suipply: RaidMax Modular 1200Watt
OS: Ultimate Edition 3.4.2x64, 4.2x64, 2.6x7x64

Home:
Motherboard:Gigabyte GA-Z77-DS3
CPU: Intel Core i3-3220 3.3ghZ
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
Video: nVdia GTX650
Drives:1TB SATAIII, 2ea 500GB SATAIII,
SSD: Samsung EV840 mSATa 250GB
CD/DVD: Plextor PL-890SA
Monitor: Samsung SyncMaster T260
MultiBoot OS: Ultimate Edition 3.4.2x64, 4.2x64-Lite, WIN7x64, WIN8.1x64
Power Supply: Corsair 850Watt
User avatar
TexasMike
Site Admin
 
Posts: 523
Joined: Sat Oct 27, 2007 7:07 pm
Location: North of Houston Texas
Age: 67
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: Lost Networking

Postby smuggly » Sat May 09, 2009 11:47 pm

Yea I Think Im Gonna Go Ahead And Upgrade To 2.1 Anyway Its Time Thanks For The Reply.This Is Just The Excuse I Need To Get My Lazy But In Gear.Ya Know? Thanx smuggly.......
Gigabyte GA-MA78GM-S2H Phenom 9750X4 Quad,4Gigs G-Skill PC 1066 Ganged Mode
2 500Gb Hd Etc.Ultimate Edition 2.1 X64 ALC 889AHD Sound And Hybrid Xfire Graphics Ati 3200Hd,All Running Great On Ultimate Edition 2.1X_64!!Hauppauge pvr 150 television pci card
User avatar
smuggly
Moderator
 
Posts: 158
Joined: Sat Oct 20, 2007 3:20 pm
Location: Sun Valley Nevada USA
Age: 62
Operating System: Ultimate Edition 3.2 32 BIT



Re: Lost Networking

Postby TexasMike » Sun May 10, 2009 10:25 am

smuggly wrote:Yea I Think Im Gonna Go Ahead And Upgrade To 2.1 Anyway Its Time Thanks For The Reply.This Is Just The Excuse I Need To Get My Lazy But In Gear.Ya Know? Thanx smuggly.......

smuggly,
2.1 is great. I run 2.1 X64 and I love it. However... If you're gonna go ahead and load 2.1, why not get Ubuntu 9.04, and add the Themes for 2.2, us Ubuntu Tweak, and install a sort of "clone 2.2", and be sure to use the new EXT4 file system. This thing makes my 64 bit system sing like never before! Absolutely Awesome! And, it is proving to be more stable than UE2.1/Ubuntu 8.10. You can get all the Themes for 2.2 and 2.1, and tuxsax has assembled a really fat theme pack that you can get here: http://www.adrive.com/public/c0f1536b7e ... 8278e.html. You can get the 2.2 theme pack from A-drive, but I think you'll have to login to get this one UserName is uuedition@gmail.com PW is TheeMahn2003. Just open the Programs folder and Right-click on the Theme Pack you want and select download. I'm not sure if tuxsax included it in the "big" one, it's around 500MB download. There are plenty of posts in this forum from mods and admins with good info about doing this. It is really worth the trouble.
Good luck whichever "path" you choose... Let me know which you choose and how it goes..
Shop PC:
Motherboard: ASUS Sabertooth 990FX TUF (The Ultimate Force) R2.0
CPU: AMD FX 9370 @ 4.4GHz Bulldozer Eight Core Black Edition
Ram: 16GB Corsair Vengance Dual Channel DDR3 1600MHz
Video: ATI 7770HD GHZ Edition 2GB PCIe 3.0
Hard Drives: Seagate 2TB, Seagate 500GB, Maxtor 500GB
SSD Drives: OCZ-Vertex4 128GB, Samsung SSD 840 EVO 500GB
DVD Drive: Plextor PX-L890SA
Power Suipply: RaidMax Modular 1200Watt
OS: Ultimate Edition 3.4.2x64, 4.2x64, 2.6x7x64

Home:
Motherboard:Gigabyte GA-Z77-DS3
CPU: Intel Core i3-3220 3.3ghZ
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
Video: nVdia GTX650
Drives:1TB SATAIII, 2ea 500GB SATAIII,
SSD: Samsung EV840 mSATa 250GB
CD/DVD: Plextor PL-890SA
Monitor: Samsung SyncMaster T260
MultiBoot OS: Ultimate Edition 3.4.2x64, 4.2x64-Lite, WIN7x64, WIN8.1x64
Power Supply: Corsair 850Watt
User avatar
TexasMike
Site Admin
 
Posts: 523
Joined: Sat Oct 27, 2007 7:07 pm
Location: North of Houston Texas
Age: 67
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: Lost Networking

Postby smuggly » Sun May 10, 2009 10:58 am

The EXT4 Filesystem,,Too Late Already Done, But I Like It Now That Ive Got It Tweaked.Its A Bit Faster And More Polished....smuggly
Gigabyte GA-MA78GM-S2H Phenom 9750X4 Quad,4Gigs G-Skill PC 1066 Ganged Mode
2 500Gb Hd Etc.Ultimate Edition 2.1 X64 ALC 889AHD Sound And Hybrid Xfire Graphics Ati 3200Hd,All Running Great On Ultimate Edition 2.1X_64!!Hauppauge pvr 150 television pci card
User avatar
smuggly
Moderator
 
Posts: 158
Joined: Sat Oct 20, 2007 3:20 pm
Location: Sun Valley Nevada USA
Age: 62
Operating System: Ultimate Edition 3.2 32 BIT


Return to Ultimate Edition 1.8

Who is online

Users browsing this forum: Heise IT-Markt [Crawler] and 0 guests