Printer questions

Help & support for Ultimate Edition 1.8


Printer questions

Postby deate » Tue Mar 03, 2009 10:39 am

If you add a printer to a system that did not have one, does it write a configuration in the X.Org file? And if so, and the printer is not configured correctly, do you then have to edit the X.Org file to get rid of it???
User avatar
deate
Site Admin
 
Posts: 1336
Joined: Tue Dec 18, 2007 9:54 am
Location: South Texas
Age: 69
Operating System: Ultimate Edition 3.0 Lite



Re: Printer questions

Postby stanca » Tue Mar 03, 2009 11:08 am

You manage the printers from system>administration>printing>new.
Then you might need a driver for it,here http://openprinting.org/printer_list.cgi or here http://www.turboprint.info/download.html in the end.
From there you remove the printer too. <BREW>
Screenshot.png
Intel H61 ASrock H61M-VS Motherboard,
Cpu Intel Ci3 13-2100 3.10Ghz 64bit 3MB Box,
RAM 4GB DDR3 1333MHz Elixir,
Palit Nvidia Geforce 210 1GB DDR3 PCI-E.
Dual-boot Ultimate Edition 3.4 x86_64/Windows 8 x64.
Linux user # 492560.
"This is Linux land!In silent nights you can hear Windows machines rebooting!..."
http://www.youtube.com/user/laur1969 http://stanca-ultimateeditionromania.blogspot.com/#

Image
Image
Image
Image
User avatar
stanca
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 1613
Joined: Sun Nov 02, 2008 11:48 am
Location: Bucharest,Romania,EU,44'25"N,26'07"E.
Age: 48
Operating System: Ultimate Edition Beta Tester



Re: Printer questions

Postby deate » Tue Mar 03, 2009 12:15 pm

stanca wrote:You manage the printers from system>administration>printing>new.
Then you might need a driver for it,herehttp://openprinting.org/printer_list.cgior herehttp://www.turboprint.info/download.html in the end.
From there you remove the printer too. <BREW>
Screenshot.png


Yes sir, I know that...but something went wrong...I used the set up wizard, and selected the option for recommendations for drivers, and I believe there was something about configure x.org???can't remember.Then when I went to print test page....things got crazy!!!! it emptied the paper tray, printing 1 line on each page before I could get it stopped :lol: :lol: :lol: Tried again, same results, this time I panicked, and unplugged the USB connection...now when I try to boot it hangs, and doesn't load OS...so I assume the x.org is messed up???
(That's with the printer re-connected) if I unplug the printer, everything loads as normal. I believe the problem may be how the configuration set-up went???
User avatar
deate
Site Admin
 
Posts: 1336
Joined: Tue Dec 18, 2007 9:54 am
Location: South Texas
Age: 69
Operating System: Ultimate Edition 3.0 Lite



Re: Printer questions

Postby stanca » Tue Mar 03, 2009 12:40 pm

Did you try to delete the printer as I showed?Yes I think it can be how you set up the printer as a local host or network printer,and the driver might be not good set.
For my canon pixma ip1300 I found very hard a working driver,especially for 64bit.It didn't work even from here http://mambo.kuhp.kyoto-u.ac.jp/~takushi/#canon .
The ultimate choice is from turboprint but it's not free unfortunately. :(
Intel H61 ASrock H61M-VS Motherboard,
Cpu Intel Ci3 13-2100 3.10Ghz 64bit 3MB Box,
RAM 4GB DDR3 1333MHz Elixir,
Palit Nvidia Geforce 210 1GB DDR3 PCI-E.
Dual-boot Ultimate Edition 3.4 x86_64/Windows 8 x64.
Linux user # 492560.
"This is Linux land!In silent nights you can hear Windows machines rebooting!..."
http://www.youtube.com/user/laur1969 http://stanca-ultimateeditionromania.blogspot.com/#

Image
Image
Image
Image
User avatar
stanca
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 1613
Joined: Sun Nov 02, 2008 11:48 am
Location: Bucharest,Romania,EU,44'25"N,26'07"E.
Age: 48
Operating System: Ultimate Edition Beta Tester



Re: Printer questions

Postby deate » Tue Mar 03, 2009 12:46 pm

stanca wrote:Did you try to delete the printer as I showed?Yes I think it can be how you set up the printer as a local host or network printer,and the driver might be not good set.

Yeah, I did delete the printer, still no luck...I'm not at this machine now, will have to try later
User avatar
deate
Site Admin
 
Posts: 1336
Joined: Tue Dec 18, 2007 9:54 am
Location: South Texas
Age: 69
Operating System: Ultimate Edition 3.0 Lite



Re: Printer questions

Postby deate » Tue Mar 03, 2009 6:39 pm

strider5236 wrote:Did you try a really heavy sludge hammer? :lol: :lol: That should fix it. ;)

No, but when all else fails, do a fresh install :lol: :lol: :(
User avatar
deate
Site Admin
 
Posts: 1336
Joined: Tue Dec 18, 2007 9:54 am
Location: South Texas
Age: 69
Operating System: Ultimate Edition 3.0 Lite


Return to Ultimate Edition 1.8

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron