Network won't browse any shares

Feedback for Ultimate Edition 4.3


Network won't browse any shares

Postby ptyerman » Sun Oct 11, 2015 6:50 am

I'm having problems getting my network to recognise anything at all. It connects to the internet fine but I cannot browse any network shares or even the network neighbourhood. It just keeps asking for a name and password just to browse the network, WTF?
I must admit, I don't normally use KDE since the 3.5 series so I may be missing something.
Any ideas or tips before I just install Makulu or something?
ptyerman
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 4
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:08 am
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: Network won't browse any shares

Postby ptyerman » Tue Oct 13, 2015 12:41 pm

No matter, have got rid of it, KDE still sux big time. Using 4.2 with the Mate DE now, problem solved. It totally eludes me why there isn't a XFCE option though, it seems to be the DE of choice these days, and a lot better than Mate or (/spit)KDE(/end spit)! :D
ptyerman
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 4
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:08 am
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: Network won't browse any shares

Postby Xanayoshi » Wed Oct 14, 2015 10:49 am

Did you give it permissions?
Image

And now, the completely true facts, as told by an anonymous man hiding behind a screen name:

Packard Bell Pack Mate II 286 Intel 80286 1MB RAM
ImageImageImage
User avatar
Xanayoshi
Moderator
 
Posts: 1564
Joined: Thu Oct 18, 2012 1:46 pm
Location: Kitsap County
Age: 39
Operating System: Ultimate Edition 3.4 32 BIT



Re: Network won't browse any shares

Postby ptyerman » Wed Oct 14, 2015 11:38 am

It asked for a user and password but would not accept anything. I entered every user and pass I have ever used on any computer hooked up to my network over a two day period , but it still did nothing.
Gave up in the end and installed 4.2 which is fine.
I have never known in 40 years of computing any OS that wants credentials just to connect to a network and browse what's connected, KDE is absolutely ludicrous these days.
ptyerman
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 4
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:08 am
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: Network won't browse any shares

Postby ptyerman » Sat Oct 17, 2015 4:26 am

That's the first user and pass I tried followed by many more, nothing worked. I was scratching my head for two days with this and came up blank, ended up wiping the drive and installing 4.2.
Perhaps I was a little harsh over KDE, but I do not like it since the transition to 4.0 but thought I would give it a try as it is a few years since I ran it last. Much prefer XFCE these days but Mate will do for now. :)
ptyerman
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 4
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:08 am
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT


Return to Ultimate Edition 4.3

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests