Are you a spammer

Please note, that the first 3 posts you make, will need to be approved by a forum Administrator or Moderator before they are publicly viewable.
Each application to join this forum is checked at the Stop Forum Spam website. If the email or IP address appears there when checked, you will not be allowed to join this forum.
If you get past this check and post spam on this forum, your posts will be immediately deleted and your account inactivated.You will then be banned and your IP will be submitted to your ISP, notifying them of your spamming. So your spam links will only be seen for an hour or two at most. In other words, don't waste your time and ours.

This forum is for the use and enjoyment of the members and visitors looking to learn about and share information regarding the topics listed. It is not a free-for-all advertising venue. Your time would be better spent pursuing legitimate avenues of promoting your websites.

Error message, plus cario dock freezes

I know it is an alpha... Help and support for Ultimate Edition 5.0


Error message, plus cario dock freezes

Postby chris47 » Tue Jun 21, 2016 11:29 pm

Ok so far not a bad running OS.. But there are a few issues..First I get this error on start up or reboots.. Next after installing cario dock it freezes and I get this grey out box..
Attachments
Screenshot at 2016-06-21 22-24-08.png
MB-ASUS Sabertooth FX 990 Rev 2.0
CPU- AMD FX 6200 X6 3.8Ghz Black Edition
RAM- 8Gig 2x4 Corsair XMS 3 1600 C9
Video-ASUS Nvidia GTX 550ti Fermi
HD Segate 2T 7400RPm
HD- WD Raptor 10,000 RPm 150Gig
Monitor-Asus 23.6
PSU- Antec Earth Watts 650
User avatar
chris47
U.E. College Professor
U.E. College Professor
 
Posts: 215
Joined: Thu Sep 06, 2012 8:30 pm
Location: Texas USA
Age: 52
Operating System: Ultimate Edition 3.3 64 BIT



Re: Error message, plus cario dock freezes

Postby OlDrunk » Fri Jun 24, 2016 5:33 am

Is the error "update-apt-xapian-index" ? that is the one I'm getting on every startup, sometimes it takes a few minutes before it happens and I get the ubuntu error report.
*update* looked at the image posted and yup its apt-xapian-index same here
Last edited by OlDrunk on Sat Jun 25, 2016 12:17 am, edited 2 times in total.
- Cheers!
Laptop: MSI GE70 0ND-032US(2012)
Intel Core i7 - 3610QM / RAM DDR3 8GB / Intel HD Graphics 4000
Nvidia GeForce GTX660M / 2GB GDDR5
HDD: 1TB / SSD: N/A
OS : Ultimate Edition 5.0 LTS 64Bit
Desktop: Too old to boot, R.I.P first gen AMD64 duel core.
User avatar
OlDrunk
U.E. Knowledgable
U.E. Knowledgable
 
Posts: 26
Joined: Thu May 19, 2011 1:24 am
Location: Wastelands
Operating System: Ultimate Edition 3.4 64 BIT



Re: Error message, plus cario dock freezes

Postby chris47 » Fri Jun 24, 2016 9:04 pm

Not really sure, but it only pop up on occasions.. Sometime I can boot 3 times and it does not show... Thee will figure it out.. But I'm enjoying it...
MB-ASUS Sabertooth FX 990 Rev 2.0
CPU- AMD FX 6200 X6 3.8Ghz Black Edition
RAM- 8Gig 2x4 Corsair XMS 3 1600 C9
Video-ASUS Nvidia GTX 550ti Fermi
HD Segate 2T 7400RPm
HD- WD Raptor 10,000 RPm 150Gig
Monitor-Asus 23.6
PSU- Antec Earth Watts 650
User avatar
chris47
U.E. College Professor
U.E. College Professor
 
Posts: 215
Joined: Thu Sep 06, 2012 8:30 pm
Location: Texas USA
Age: 52
Operating System: Ultimate Edition 3.3 64 BIT



Re: Error message, plus cario dock freezes

Postby Micro » Fri Jun 24, 2016 10:06 pm

There's a history when it comes to update-apt-xapian-index and a couple hacks for the lack of a better word. I believe all to do with resources:

The best solution
Edit as root /etc/cron.weekly/apt-xapian-index and replace the following:
nice -n 19 $IONICE -c3 $CMD --quiet with, nice -n 19 $IONICE -c3 $CMD --update --quiet
nice -n 19 $CMD --quiet with, nice -n 19 $CMD --update --quiet

Some references:
http://forums.bodhilinux.com/index.php?/topic/12556-update-apt-xapi-dragging-system-down/
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2100520/
http://vk5hse.blogspot.com/2014/08/ubuntu-apt-xapian-index-update-manager.html
Image
https://www.linkedin.com/in/josephperrello
Thermaltake Series Core X9 SPCC E-ATX Cube Case
CORSAIR Vengeance LPX 64GB Quad Channel DDR4
EVGA 120-G1-0750-XR 80 PLUS GOLD 750W PSU
APC BR1300G Back-UPS Pro 780W/1300VA UPS
ASRock X99 Extreme4 LGA X99 Motherboard
OC-Intel Core i7-5820K @ 4.1GHz × 12
Corsair H100i V2 CPU Cooler. 240mm
Kernel Linux 4.6.4-1-ARCH x86_64
MATE Desktop Environment 1.12.1
OS - SAMSUNG 950 PRO M.2 512GB
DATA - 2 SSD 840 EVO RAID 0
MEDIA - 4 HDD 3TB RAID 0
NVIDIA GeForce GTX750 Ti
ViewSonic PJD7820HD
OS - Filesystem F2FS
Arch Linux
User avatar
Micro
Site Admin
 
Posts: 485
Joined: Tue Apr 24, 2012 1:16 pm
Age: 40
Operating System: Other Linux



Re: Error message, plus cario dock freezes

Postby chris47 » Wed Jun 29, 2016 7:42 pm

Micro wrote:There's a history when it comes to update-apt-xapian-index and a couple hacks for the lack of a better word. I believe all to do with resources:

The best solution
Edit as root /etc/cron.weekly/apt-xapian-index and replace the following:
nice -n 19 $IONICE -c3 $CMD --quiet with, nice -n 19 $IONICE -c3 $CMD --update --quiet
nice -n 19 $CMD --quiet with, nice -n 19 $CMD --update --quiet

Some references:
http://forums.bodhilinux.com/index.php?/topic/12556-update-apt-xapi-dragging-system-down/
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2100520/
http://vk5hse.blogspot.com/2014/08/ubuntu-apt-xapian-index-update-manager.html


If I try to run gksu nautilus to do the editing I get this


justatrucker@justatrucker-desktop:~$ gksu nautilus
Gtk-Message: Failed to load module "gail"
Gtk-Message: Failed to load module "atk-bridge"
Gtk-Message: Failed to load module "topmenu-gtk-module"
MB-ASUS Sabertooth FX 990 Rev 2.0
CPU- AMD FX 6200 X6 3.8Ghz Black Edition
RAM- 8Gig 2x4 Corsair XMS 3 1600 C9
Video-ASUS Nvidia GTX 550ti Fermi
HD Segate 2T 7400RPm
HD- WD Raptor 10,000 RPm 150Gig
Monitor-Asus 23.6
PSU- Antec Earth Watts 650
User avatar
chris47
U.E. College Professor
U.E. College Professor
 
Posts: 215
Joined: Thu Sep 06, 2012 8:30 pm
Location: Texas USA
Age: 52
Operating System: Ultimate Edition 3.3 64 BIT



Re: Error message, plus cario dock freezes

Postby Micro » Wed Jun 29, 2016 8:03 pm

You can try to sudo -s first then just run nautilus as root. But its better to just use vi or nano on the file you are trying to edit. The sooner you get away from gedit, pluma, kedit, etc. the better off you will be.
Image
https://www.linkedin.com/in/josephperrello
Thermaltake Series Core X9 SPCC E-ATX Cube Case
CORSAIR Vengeance LPX 64GB Quad Channel DDR4
EVGA 120-G1-0750-XR 80 PLUS GOLD 750W PSU
APC BR1300G Back-UPS Pro 780W/1300VA UPS
ASRock X99 Extreme4 LGA X99 Motherboard
OC-Intel Core i7-5820K @ 4.1GHz × 12
Corsair H100i V2 CPU Cooler. 240mm
Kernel Linux 4.6.4-1-ARCH x86_64
MATE Desktop Environment 1.12.1
OS - SAMSUNG 950 PRO M.2 512GB
DATA - 2 SSD 840 EVO RAID 0
MEDIA - 4 HDD 3TB RAID 0
NVIDIA GeForce GTX750 Ti
ViewSonic PJD7820HD
OS - Filesystem F2FS
Arch Linux
User avatar
Micro
Site Admin
 
Posts: 485
Joined: Tue Apr 24, 2012 1:16 pm
Age: 40
Operating System: Other Linux



Re: Error message, plus cario dock freezes

Postby OlDrunk » Fri Jul 01, 2016 8:12 am

Just a bit more info I've uncovered in regards to the update-apt-xapian-index error and maybe some others, I read though the error report and it fails due to "()get distro syntax" error. In addition to this I was installing some additional software and when adding the ppa's on apt-get update I would get 404 errors , upon investigation the ppa's where trying to call for yakety not xenial so I had to change the distro for every ppa that I was adding so they would update and install, for some reason UE5.0 which is 16.04 xenial based is calling for 16.10 yakety repos, I'm guessing for a more proper fix some config file needs to be change to specify xenial instead of yakety, and likely the same reason update-apt-xapian-index is causing issues as it calling for the wrong repos to update from.
- Cheers!
Laptop: MSI GE70 0ND-032US(2012)
Intel Core i7 - 3610QM / RAM DDR3 8GB / Intel HD Graphics 4000
Nvidia GeForce GTX660M / 2GB GDDR5
HDD: 1TB / SSD: N/A
OS : Ultimate Edition 5.0 LTS 64Bit
Desktop: Too old to boot, R.I.P first gen AMD64 duel core.
User avatar
OlDrunk
U.E. Knowledgable
U.E. Knowledgable
 
Posts: 26
Joined: Thu May 19, 2011 1:24 am
Location: Wastelands
Operating System: Ultimate Edition 3.4 64 BIT



Re: Error message, plus cario dock freezes

Postby ninjawarrior » Sat Oct 21, 2017 5:35 pm

I have run across the same issue when I try to update the system, and I get these errors also. I did the edit to that /etc/cron.weekly/apt-xapian-index file with no problems but still had no affect. Plus why are the target packages configured multiple times in the source list and how do you correct it?
Attachments
Ultimate Edition 5.0 [Running] - Oracle VM VirtualBox_040.png
Dell Studio XPS 9100 Quad Multi Core
Intel Core I7 CPU @ 3.20GHz
12 GB 1333 DDR3 RAM
2TB Western Digital HD, 500GB Western Digital HD (secondary drive)
NVIDA GeForce GTS 450

OS: Dual Boot- Windows 7 (64 bit) & Star Sapphire(64 bit)

Image** G-Man**
User avatar
ninjawarrior
Moderator
 
Posts: 50
Joined: Mon Sep 03, 2012 12:45 am
Age: 57
Operating System: Other Linux



Re: Error message, plus cario dock freezes

Postby chris47 » Wed Nov 08, 2017 1:16 pm

To fix duplicate source list, just uncheck the deuplicate entries.. As far as the error message goes, when I fixed it, it lasted about 3 days..So now I just ignore it.
MB-ASUS Sabertooth FX 990 Rev 2.0
CPU- AMD FX 6200 X6 3.8Ghz Black Edition
RAM- 8Gig 2x4 Corsair XMS 3 1600 C9
Video-ASUS Nvidia GTX 550ti Fermi
HD Segate 2T 7400RPm
HD- WD Raptor 10,000 RPm 150Gig
Monitor-Asus 23.6
PSU- Antec Earth Watts 650
User avatar
chris47
U.E. College Professor
U.E. College Professor
 
Posts: 215
Joined: Thu Sep 06, 2012 8:30 pm
Location: Texas USA
Age: 52
Operating System: Ultimate Edition 3.3 64 BIT



Re: Error message, plus cario dock freezes

Postby ninjawarrior » Thu Nov 16, 2017 7:38 pm

I tried all of that and I`m sorry to say that it still does not work. I was kind of hoping that maybe it just might function a little but apparently, Ultimate Edition 5.0 Just doesn`t work well. Or anything above UE3.5. And since the man is going to stop making OS`s I just figure he`s just going through the paces until he finishes completing his last OS. Oh and by the way is he going to ditch this forum as well? I paid money to keep the OZ forum going, but they closed that one almost right away. I must say that was too bad. At least on the OZ forum, they had first-rate software and support. Rant over
I was kind of hoping UE5.0 might work.
Dell Studio XPS 9100 Quad Multi Core
Intel Core I7 CPU @ 3.20GHz
12 GB 1333 DDR3 RAM
2TB Western Digital HD, 500GB Western Digital HD (secondary drive)
NVIDA GeForce GTS 450

OS: Dual Boot- Windows 7 (64 bit) & Star Sapphire(64 bit)

Image** G-Man**
User avatar
ninjawarrior
Moderator
 
Posts: 50
Joined: Mon Sep 03, 2012 12:45 am
Age: 57
Operating System: Other Linux


Return to Ultimate Edition 5.0

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron