[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 384: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 384: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3891)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4758: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3891)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4759: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3891)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4760: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3891)
View topic - Ultimate Edition 3,8 ,3.9 4.3 fails to install to Dell Inspiron 1501 - Ultimate Edition 3.8
Are you a spammer

Please note, that the first 3 posts you make, will need to be approved by a forum Administrator or Moderator before they are publicly viewable.
Each application to join this forum is checked at the Stop Forum Spam website. If the email or IP address appears there when checked, you will not be allowed to join this forum.
If you get past this check and post spam on this forum, your posts will be immediately deleted and your account inactivated.You will then be banned and your IP will be submitted to your ISP, notifying them of your spamming. So your spam links will only be seen for an hour or two at most. In other words, don't waste your time and ours.

This forum is for the use and enjoyment of the members and visitors looking to learn about and share information regarding the topics listed. It is not a free-for-all advertising venue. Your time would be better spent pursuing legitimate avenues of promoting your websites.

Ultimate Edition 3,8 ,3.9 4.3 fails to install to Dell Inspiron 1501

Help and support for Ultimate Edition 3.8


Ultimate Edition 3,8 ,3.9 4.3 fails to install to Dell Inspiron 1501

Postby Dusty » Sat Mar 29, 2014 3:22 am

I am attempting to repost my request for help with more info hoping that someone can help me. I am currently attempting to install UE3.8 onto my Dell Inspiron 1501 laptop. Currently Iam running Linux Mint 16 64 bit on it to access this forum. It installed successfully with ease. That being said I don't want Mint. It seems like a nice release but I really would prefer Ultimate Edition. When attempting to install 3.8 Ultimate Edition I end up with a black screen and mouse pointer with no further disk activity of any kind.
I have tried everything I know of to get past this point to no avail. I'm near ready to give up on the idea, except I'm stubborn, I will try to list all the hardware info I can:
System information report, generated by Sysinfo: 3/29/2014 2:55:54 AM
http://sourceforge.net/projects/gsysinfo

SYSTEM INFORMATION
Running LinuxMint Linux, the LinuxMint 16 (petra) release.
GNOME: 3.8.4 (Ubuntu 2013-12-05)
Kernel version: 3.11.0-12-generic (#19-Ubuntu SMP Wed Oct 9 16:20:46 UTC 2013)
GCC: 4.8 (x86_64-linux-gnu)
Xorg: 1.14.5 (17 December 2013 10:06:15AM) (17 December 2013 10:06:15AM) (17 December 2013 10:06:15AM)
Hostname: dave-Inspiron-1501
Uptime: 0 days 5 h 29 min

CPU INFORMATION
AuthenticAMD, AMD Athlon(TheeMahn) 64 X2 Dual-Core Processor TK-53
Number of CPUs: 2
CPU clock currently at 800.000 MHz with 256 KB cache
Numbering: family(15) model(104) stepping(1)
Bogomips: 1595.94
Flags: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 ht syscall nx mmxext fxsr_opt rdtscp lm 3dnowext 3dnow rep_good nopl extd_apicid pni cx16 lahf_lm cmp_legacy svm extapic cr8_legacy 3dnowprefetch lbrv

MEMORY INFORMATION
Total memory: 1874 MB
Total swap: 1919 MB

STORAGE INFORMATION
SCSI device - scsi0
Vendor: ATA
Model: ST9160310AS
SCSI device - scsi4
Vendor: _NEC
Model: DVD+-RW ND-6650A

HARDWARE INFORMATION
MOTHERBOARD
Host bridge
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
Subsystem: Dell Device 01f5
PCI bridge(s)
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RC4xx/RS4xx PCI Bridge [int gfx] (prog-if 00 [Normal decode])
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RC4xx/RS4xx PCI Express Port 2 (prog-if 00 [Normal decode])
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RC4xx/RS4xx PCI Express Port 3 (prog-if 00 [Normal decode])
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 PCI to PCI Bridge (prog-if 01 [Subtractive decode])
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RC4xx/RS4xx PCI Bridge [int gfx] (prog-if 00 [Normal decode])
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RC4xx/RS4xx PCI Express Port 2 (prog-if 00 [Normal decode])
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RC4xx/RS4xx PCI Express Port 3 (prog-if 00 [Normal decode])
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 PCI to PCI Bridge (prog-if 01 [Subtractive decode])
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RC4xx/RS4xx PCI Bridge [int gfx] (prog-if 00 [Normal decode])
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RC4xx/RS4xx PCI Express Port 2 (prog-if 00 [Normal decode])
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RC4xx/RS4xx PCI Express Port 3 (prog-if 00 [Normal decode])
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 PCI to PCI Bridge (prog-if 01 [Subtractive decode])
ISA bridge
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 PCI to LPC Bridge
Subsystem: Dell Device 01f5
IDE interface
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 IDE (prog-if 8a [Master SecP PriP])
Subsystem: Dell Device 01f5

GRAPHIC CARD
VGA controller
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS482M [Mobility Radeon Xpress 200] (prog-if 00 [VGA controller])
Subsystem: Dell Device 01f5

SOUND CARD
Multimedia controller
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA)
Subsystem: Dell Device 01f5

NETWORK
Network controller
Broadcom Corporation BCM4311 802.11b/g WLAN (rev 01)
Subsystem: Dell Wireless 1390 WLAN Mini-Card
Ethernet controller
Broadcom Corporation BCM4401-B0 100Base-TX (rev 02)
Subsystem: Dell Device 01f5

If there is anything else "I can provide to helo solve this, please let me know. I am pulling what little hair I have out,
Thanks in advance, And thank you do TheeMahn and the rest that work so hard to give us a chooice over Windows! I know I speak for many when I say great job and Thank you!!!
Windows 10 Pro 64-bit
CPU
Intel Core i7 4510U @ 2.00GHz 42 °C
Haswell ULT 22nm Technology
RAM
8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)
Motherboard
ASUSTeK COMPUTER INC. Q551LN (SOCKET 0) 45 °C
Graphics
Manufacturer NVIDIA
Model GeForce 840M
Device ID 10DE-1341
Revision A3
Subvendor ASUStek Computer Inc (1043)
Current Performance Level Level 1
Current GPU Clock 405 MHz
Current Memory Clock 405 MHz
Current Shader Clock 405 MHz
Voltage 0.775 V
Bus Interface PCI Express x4
Temperature 43 °C
Driver version 10.18.13.5384
BIOS Version 82.08.14.00.5e
Physical Memory 2047 MB
Virtual Memory 2048 MB
2047MB NVIDIA GeForce 840M (ASUStek Computer Inc) 41 °C
ForceWare version: 353.84
SLI Disabled
Storage
931GB Western Digital WDC WD10S12X-55JTET0 (SATA) SSHD 38 °C
User avatar
Dusty
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 13
Joined: Wed Sep 16, 2009 10:25 pm
Operating System: Ultimate Edition 3.1 64 BIT



Re: Ultimate Edition 3,8 ,3.9 4.3 fails to install to Dell

Postby pam » Sat Mar 29, 2014 3:56 am

At the Ultimate Edition grub screen, try and pass parameters:
At the grub screen using your mouse or keyboard, check out the different options.
One option will be "nomodeset" ...click on it or press enter to boot with it.
Another option will be "ACPI" ..... do the same...
It should boot with either one, if not then enable both and boot with them.
Later on we can help you to install the drivers for your radeon xpress 200(or already maybe installed by default).

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1613132
http://askubuntu.com/questions/38780/ho ... led-ubuntu
User avatar
pam
Site Admin
 
Posts: 1087
Joined: Wed May 25, 2011 5:56 am
Location: India
Age: 35
Operating System: Ultimate Edition 3.5 64 BIT



Re: Ultimate Edition 3,8 ,3.9 4.3 fails to install to Dell

Postby Dusty » Sun Mar 30, 2014 9:50 pm

Thanks so much for the reply Pam, I really appreciate the help. I wanted to add something that might help you to diagnose this problem. I downloaded and attempted to install UE4.2 but it also stopped at the black screen but it gave me this error init bootchart post-stop process (((2310) terminated with status 141. I hope this helps. Also could you elaborate a bit more on how to edit the "grub" screen Please



Thanks so much in advance
Dusty
Windows 10 Pro 64-bit
CPU
Intel Core i7 4510U @ 2.00GHz 42 °C
Haswell ULT 22nm Technology
RAM
8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)
Motherboard
ASUSTeK COMPUTER INC. Q551LN (SOCKET 0) 45 °C
Graphics
Manufacturer NVIDIA
Model GeForce 840M
Device ID 10DE-1341
Revision A3
Subvendor ASUStek Computer Inc (1043)
Current Performance Level Level 1
Current GPU Clock 405 MHz
Current Memory Clock 405 MHz
Current Shader Clock 405 MHz
Voltage 0.775 V
Bus Interface PCI Express x4
Temperature 43 °C
Driver version 10.18.13.5384
BIOS Version 82.08.14.00.5e
Physical Memory 2047 MB
Virtual Memory 2048 MB
2047MB NVIDIA GeForce 840M (ASUStek Computer Inc) 41 °C
ForceWare version: 353.84
SLI Disabled
Storage
931GB Western Digital WDC WD10S12X-55JTET0 (SATA) SSHD 38 °C
User avatar
Dusty
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 13
Joined: Wed Sep 16, 2009 10:25 pm
Operating System: Ultimate Edition 3.1 64 BIT



Re: Ultimate Edition 3,8 ,3.9 4.3 fails to install to Dell

Postby pam » Sun Mar 30, 2014 10:59 pm

The Ultimate Edition grub screen is similar to this:

As you can clearly see for accessing options press F6.
The ones you need to select(enable) are....
nomodeset
noapic
nolapic


You can enable using the spacebar.
First try and boot only with nomodeset.
If it does not work, then enable "noapic and nolapic".
If that does not work, then enable all three.

With noapic and nolapic, according to me, it should boot into Ultimate Edition without problems.
User avatar
pam
Site Admin
 
Posts: 1087
Joined: Wed May 25, 2011 5:56 am
Location: India
Age: 35
Operating System: Ultimate Edition 3.5 64 BIT



Re: Ultimate Edition 3,8 ,3.9 4.3 fails to install to Dell

Postby Dusty » Fri Apr 11, 2014 7:34 pm

Please ,I still have noluck bringing up the Grub screen. I am about ready to give up Any help is appreciated.
Windows 10 Pro 64-bit
CPU
Intel Core i7 4510U @ 2.00GHz 42 °C
Haswell ULT 22nm Technology
RAM
8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)
Motherboard
ASUSTeK COMPUTER INC. Q551LN (SOCKET 0) 45 °C
Graphics
Manufacturer NVIDIA
Model GeForce 840M
Device ID 10DE-1341
Revision A3
Subvendor ASUStek Computer Inc (1043)
Current Performance Level Level 1
Current GPU Clock 405 MHz
Current Memory Clock 405 MHz
Current Shader Clock 405 MHz
Voltage 0.775 V
Bus Interface PCI Express x4
Temperature 43 °C
Driver version 10.18.13.5384
BIOS Version 82.08.14.00.5e
Physical Memory 2047 MB
Virtual Memory 2048 MB
2047MB NVIDIA GeForce 840M (ASUStek Computer Inc) 41 °C
ForceWare version: 353.84
SLI Disabled
Storage
931GB Western Digital WDC WD10S12X-55JTET0 (SATA) SSHD 38 °C
User avatar
Dusty
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 13
Joined: Wed Sep 16, 2009 10:25 pm
Operating System: Ultimate Edition 3.1 64 BIT



Re: Ultimate Edition 3,8 ,3.9 4.3 fails to install to Dell

Postby S3KshuN8 » Fri Apr 11, 2014 8:38 pm

My first thought is try to download the ISO again and either burn it to DVD or put it on a flash drive. If the one you have is either corrupted or did not download 100% correctly you could be shooting yourself in the foot every time you try to use it.
Dell Inspiron laptop:
Intel Core i3-2370M @ 2.4GHz (quad core); 4GB RAM;
200GB HDD (dual-boot) Win 7 64-bit and U E 5.0 64-bit

Tower:
Intel Core i7-4770K @ 3.5 GHz (8 core); 8GB RAM;
118GB SSD, 111GB HDD; 232GB HDD; 465GB USB HDD
Soon to be dual-boot Win 7 64-bit and U E 5.0 64-bit
User avatar
S3KshuN8
U.E. Pro
U.E. Pro
 
Posts: 103
Joined: Sun Dec 15, 2013 3:08 am
Operating System: Other Linux



Re: Ultimate Edition 3,8 ,3.9 4.3 fails to install to Dell

Postby Dusty » Sat Apr 12, 2014 11:31 am

Thanks for your input guys. Ive been there done that so to speak. I have downloaded version 37,38,39,42,43 all are on a thumbdrive and ready to install but none of them finish, except :) Linux mint . Also Knoppix works, but these are not what I want to run. I would like the newest release of Ultimate that would work for me. I was able to get 38 installed on my lifepad t-series and I love it, but currently I am running mint on everything else. :( I still can't figure how to bring grub up, I can goto to the advance menus and install menu but at no time pressing f6, or space or shift or any of the other ways to bring up this grub screen seems to work.


is there any websites or documents that show an exact process of how to bring up this grub screen?

:( :oops:
Windows 10 Pro 64-bit
CPU
Intel Core i7 4510U @ 2.00GHz 42 °C
Haswell ULT 22nm Technology
RAM
8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)
Motherboard
ASUSTeK COMPUTER INC. Q551LN (SOCKET 0) 45 °C
Graphics
Manufacturer NVIDIA
Model GeForce 840M
Device ID 10DE-1341
Revision A3
Subvendor ASUStek Computer Inc (1043)
Current Performance Level Level 1
Current GPU Clock 405 MHz
Current Memory Clock 405 MHz
Current Shader Clock 405 MHz
Voltage 0.775 V
Bus Interface PCI Express x4
Temperature 43 °C
Driver version 10.18.13.5384
BIOS Version 82.08.14.00.5e
Physical Memory 2047 MB
Virtual Memory 2048 MB
2047MB NVIDIA GeForce 840M (ASUStek Computer Inc) 41 °C
ForceWare version: 353.84
SLI Disabled
Storage
931GB Western Digital WDC WD10S12X-55JTET0 (SATA) SSHD 38 °C
User avatar
Dusty
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 13
Joined: Wed Sep 16, 2009 10:25 pm
Operating System: Ultimate Edition 3.1 64 BIT



Re: Ultimate Edition 3,8 ,3.9 4.3 fails to install to Dell

Postby nascar64 » Mon Apr 14, 2014 7:17 am

Dusty you can try to hold $#!% when boothing to Ultimate Edition see if grub will com up it work for me in Linux mint to change a line to nomedeset then will boot to Os or go here for explanation "http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1613132 " or try to google this"how to use nomedeset with Shift key?Ray
I7-2600k at 4200 I3-3300at 3.3gig
Asrock Z77 extreme4 MSI Z77A-gd65
Gskill 4x4-16 gig gskill 2x4-8 gig
Radeon 6850 HD overclock too nvidia gforce 520
750 w -tr2 bronze psu 650 psu
1= 128gig ssd with windows7 1=128gig ssd with windows8.1
1terabyte with LMDE debian UPC7 1 500gig witk Debian kweezx 7.2-osa4linux 13.10= fedora 21 beta= Pinguy 13.04
1-500gig seagate - 1free Agent usb
nascar64
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 22
Joined: Sun Feb 05, 2012 9:44 am
Location: Ma,USA
Age: 73
Operating System: Ultimate Edition 3.5 64 BIT


Return to Ultimate Edition 3.8

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests