Are you a spammer

Please note, that the first 3 posts you make, will need to be approved by a forum Administrator or Moderator before they are publicly viewable.
Each application to join this forum is checked at the Stop Forum Spam website. If the email or IP address appears there when checked, you will not be allowed to join this forum.
If you get past this check and post spam on this forum, your posts will be immediately deleted and your account inactivated.You will then be banned and your IP will be submitted to your ISP, notifying them of your spamming. So your spam links will only be seen for an hour or two at most. In other words, don't waste your time and ours.

This forum is for the use and enjoyment of the members and visitors looking to learn about and share information regarding the topics listed. It is not a free-for-all advertising venue. Your time would be better spent pursuing legitimate avenues of promoting your websites.

Ultimate Edition 3.2 64 bit live dvd not booting

Help & support for Ultimate Edition 3.2


Ultimate Edition 3.2 64 bit live dvd not booting

Postby linuxnut69 » Sun Mar 18, 2012 8:57 pm

OK, let me start by saying that I have the exact same problem with Ubuntu 11 64 bit, and LinuxMint 12 64 bit. Why I have no idea. The Ultimate Edition 3.2 dvd boots fine on my laptop and installs without any problems. DVD has been checked and is good. I have also tried booting from a USB stick using unetbootin, and same exact error appears. This rig is running Ultimate Edition 2.9, Win7 64,LinuxMint 11 64 , and Netrunner 4.1 without any problems all in grub.

Now the DVD boots fine, the selection appears and asks language, English i choose, Then I choose try ubuntu without installing, first option. Then after loading some stuf really fast on the screen the error appears

Here is the error exactly as it appears on the screen:

BusyBox v1.18.4 (Ubuntu 1:1.18.4-2ubuntu2) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands

(initramfs) mount: mounting /dev/loop0 on //filesystem.squashfs failed: invalid argument
Can not mount /dev/loop0 (/cdrom/casper/filesystem.squashfs) on //filesystem.squashfs


Here is my hardware-

Asus PQ5 Pro
Intel E8400 3.0 ghz core2duo
6 GB DDR2 ram 1033 mhz
SATA dvd drive
SATA HDD (3)
Nvidia GTX 260-856 Ram Pci-E 16x
USB keyboard saitek cyborg
USB mouse logitec
Network- D-link DWA-130

As I said 2.9 works just fine on this comp. The 32 bit and 64 bit versions of Ultimate Edition 3.2 DO NOT WORK. LinuxMint 12 DOES NOT WORK either.
Does anyone know what the cause could be ? I have tried disabling USB, internal network card, on-board audio, etc.
Thanks for any help.
Asus P5QL-PRO MB, Intel core2Duo E8400 3 ghz (overclocked to 3.2 ghz), 6 GB DDR2 1066 mhz RAM, Nvidia GTX260 896 mb, Thermaltake bigwater 760is liquid cooling for cpu, coolmaster centurion 5 case, 850 watt Antec power supply, Creative soundblaster Audigy, 1TB/640GB/500GB HDD SATA II, DVD DL rw, D-link dwa 130 usb Wifi, 23" AOC HD monitor 1920x1080, Saitek Cyborg keyboard, Belkin n52te gaming pad, Ultimate Edition 2.9, Win 7 64, Pupplinux 5.25, Macpup 5.28, Netrunner 4.1, in Multiboot with grub2.
User avatar
linuxnut69
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 19
Joined: Fri Dec 25, 2009 7:58 pm
Location: Santa Fe, New Mexico, USA
Operating System: Ultimate Edition 3.1 32 BIT



Re: Ultimate Edition 3.2 64 bit live dvd not booting

Postby linuxnut69 » Sun Mar 18, 2012 9:04 pm

Now i have tried disabling USB legacy support, changing sata to ide, because im using ahci. different boot paramaters, recovery, etc.... I cannot for the life of me get this to boot on this computer. Every single Linux prior to this has had absolutely no problem, I beleive it is an ubuntu issue that has not been addressed dealing with specific hardware or code. ANY HELP would be great, i will get the word out if we can solve this problem.

Here are my specs- (Asus P5Q-pro), (6gb ddr2 1033mhz), (Nvidia gtx 260 896mb ram), (various SATA HDD's), ( DVD burner combo drive), No overclocking or unusual setting in bios, ahci on, usb fully enabled.

Things I tried-
I have disabled The USB controller and no luck.
I have downloaded 32 bit Linux Mint KDE and no luck(same error)
I have tried nomodeset and no luck
I have unplugged the IDE dvd drive and tried the USB boot and no luck
I tried all of these thing in various configurations without any change in the error
Asus P5QL-PRO MB, Intel core2Duo E8400 3 ghz (overclocked to 3.2 ghz), 6 GB DDR2 1066 mhz RAM, Nvidia GTX260 896 mb, Thermaltake bigwater 760is liquid cooling for cpu, coolmaster centurion 5 case, 850 watt Antec power supply, Creative soundblaster Audigy, 1TB/640GB/500GB HDD SATA II, DVD DL rw, D-link dwa 130 usb Wifi, 23" AOC HD monitor 1920x1080, Saitek Cyborg keyboard, Belkin n52te gaming pad, Ultimate Edition 2.9, Win 7 64, Pupplinux 5.25, Macpup 5.28, Netrunner 4.1, in Multiboot with grub2.
User avatar
linuxnut69
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 19
Joined: Fri Dec 25, 2009 7:58 pm
Location: Santa Fe, New Mexico, USA
Operating System: Ultimate Edition 3.1 32 BIT



Re: Ultimate Edition 3.2 64 bit live dvd not booting

Postby jslick1jim » Mon Mar 19, 2012 10:41 pm

Hello Linuxnut69

I would try setting everything back to where you had it and undo sli till you get it up and running. if iam not mistaken you have to edit a config file to get sli working once installed. but iam sure someone here can help you with that. I tried installing to sli before and would not, didnt know which card to use. never tried again.
ImageMotherboard Msi Eclipse Sli
Cpu intel i7 920
Mem 6gig ddr3
x-fi extreme audio
ps2 keyboard
usb razer mouse
2 sata2 320 wd hd
2 ide 320 wd hd
2 segate 1tb hd
4 wd black 1tb hd
Visontek 5870
Hp Officejet Pro 8500 wireless
Lian Li PC-343B Modular Black Aluminum Cube Case
32in Olevia LCD HD TV
Ultimate Edition 3.4 64 bit
User avatar
jslick1jim
U.E. Graduate
U.E. Graduate
 
Posts: 89
Joined: Fri Nov 21, 2008 1:00 pm
Age: 61
Operating System: Ultimate Edition 3.4 64 BIT



Re: Ultimate Edition 3.2 64 bit live dvd not booting

Postby linuxnut69 » Mon Mar 19, 2012 11:01 pm

I am not using SLI, I only have 1 video card slot on my motherboard.
Asus P5QL-PRO MB, Intel core2Duo E8400 3 ghz (overclocked to 3.2 ghz), 6 GB DDR2 1066 mhz RAM, Nvidia GTX260 896 mb, Thermaltake bigwater 760is liquid cooling for cpu, coolmaster centurion 5 case, 850 watt Antec power supply, Creative soundblaster Audigy, 1TB/640GB/500GB HDD SATA II, DVD DL rw, D-link dwa 130 usb Wifi, 23" AOC HD monitor 1920x1080, Saitek Cyborg keyboard, Belkin n52te gaming pad, Ultimate Edition 2.9, Win 7 64, Pupplinux 5.25, Macpup 5.28, Netrunner 4.1, in Multiboot with grub2.
User avatar
linuxnut69
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 19
Joined: Fri Dec 25, 2009 7:58 pm
Location: Santa Fe, New Mexico, USA
Operating System: Ultimate Edition 3.1 32 BIT



Re: Ultimate Edition 3.2 64 bit live dvd not booting

Postby linuxnut69 » Wed Mar 21, 2012 10:19 pm

The live dvd will not even boot. I get this error when trying to boot up, not even to the install screen yet.
Asus P5QL-PRO MB, Intel core2Duo E8400 3 ghz (overclocked to 3.2 ghz), 6 GB DDR2 1066 mhz RAM, Nvidia GTX260 896 mb, Thermaltake bigwater 760is liquid cooling for cpu, coolmaster centurion 5 case, 850 watt Antec power supply, Creative soundblaster Audigy, 1TB/640GB/500GB HDD SATA II, DVD DL rw, D-link dwa 130 usb Wifi, 23" AOC HD monitor 1920x1080, Saitek Cyborg keyboard, Belkin n52te gaming pad, Ultimate Edition 2.9, Win 7 64, Pupplinux 5.25, Macpup 5.28, Netrunner 4.1, in Multiboot with grub2.
User avatar
linuxnut69
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 19
Joined: Fri Dec 25, 2009 7:58 pm
Location: Santa Fe, New Mexico, USA
Operating System: Ultimate Edition 3.1 32 BIT



Re: Ultimate Edition 3.2 64 bit live dvd not booting

Postby Moebius » Wed Mar 21, 2012 10:52 pm

I don't see any mention that you have tried disconnecting all but your main HDD.
Leave your DVD connected, Main HDD (where you are installing to) and physically disconnect the others.

See if that makes a difference. :D
GNOME 3.2.1
Oz Unity Developement (32) Kernel 15
Moebius Custom Gothic
Intel DG33FB Mainboard
Intel Core2Duo E8400
Amicroe 2 x 1Gb DDR2
WD 250Gb Sata II WD2500AAKS (O/S)
WD 500Gb Sata II WD5000AAKS (Data)
LG Super Multi DVDRW
GeForce 8600GT PCI-E 16x 512Mb 540 MHz



Image
Ultimate Edition Australia___Ultimate Edition Israel____Ultimate Facebook
User avatar
Moebius
Site Admin
 
Posts: 873
Joined: Wed Dec 05, 2007 4:59 am
Location: Launceston, Tasmania (AUST)
Age: 50
Operating System: Ultimate Edition 3.2 32 BIT



Re: Ultimate Edition 3.2 64 bit live dvd not booting

Postby linuxnut69 » Wed Apr 11, 2012 11:18 pm

I have disconnected every thing except the DVD drive and no luck. I have Ultimate Edition 2.9 installed, win 7 64,bodhi, netrunner 4.1 and puppy linux 5.25 & 5.28 on this machine multibooting. Whenever I try Ubuntu 11 or higher, Mint 11 or higher, or Ultimate Edition 3 or higher all of them refuse to boot from the DVD or USB (see error on my initial posting). I am not trying to add to my boot config, I just want to make sure I can upgrade to Ultimate Edition 3.2 when I am ready. I have the newest kernel on my Bodhi install, so my guess it that there is something in the Ubuntu kernel headers that my computer does not agree with.
Asus P5QL-PRO MB, Intel core2Duo E8400 3 ghz (overclocked to 3.2 ghz), 6 GB DDR2 1066 mhz RAM, Nvidia GTX260 896 mb, Thermaltake bigwater 760is liquid cooling for cpu, coolmaster centurion 5 case, 850 watt Antec power supply, Creative soundblaster Audigy, 1TB/640GB/500GB HDD SATA II, DVD DL rw, D-link dwa 130 usb Wifi, 23" AOC HD monitor 1920x1080, Saitek Cyborg keyboard, Belkin n52te gaming pad, Ultimate Edition 2.9, Win 7 64, Pupplinux 5.25, Macpup 5.28, Netrunner 4.1, in Multiboot with grub2.
User avatar
linuxnut69
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 19
Joined: Fri Dec 25, 2009 7:58 pm
Location: Santa Fe, New Mexico, USA
Operating System: Ultimate Edition 3.1 32 BIT



Re: Ultimate Edition 3.2 64 bit live dvd not booting

Postby linuxnut69 » Mon Apr 16, 2012 10:18 pm

Any help on this issue I am having not being able to boot ? If not I guess I will stick with Ultimate Edition 2.9, and windows 7.
Asus P5QL-PRO MB, Intel core2Duo E8400 3 ghz (overclocked to 3.2 ghz), 6 GB DDR2 1066 mhz RAM, Nvidia GTX260 896 mb, Thermaltake bigwater 760is liquid cooling for cpu, coolmaster centurion 5 case, 850 watt Antec power supply, Creative soundblaster Audigy, 1TB/640GB/500GB HDD SATA II, DVD DL rw, D-link dwa 130 usb Wifi, 23" AOC HD monitor 1920x1080, Saitek Cyborg keyboard, Belkin n52te gaming pad, Ultimate Edition 2.9, Win 7 64, Pupplinux 5.25, Macpup 5.28, Netrunner 4.1, in Multiboot with grub2.
User avatar
linuxnut69
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 19
Joined: Fri Dec 25, 2009 7:58 pm
Location: Santa Fe, New Mexico, USA
Operating System: Ultimate Edition 3.1 32 BIT



Re: Ultimate Edition 3.2 64 bit live dvd not booting

Postby linuxnut69 » Tue Apr 17, 2012 11:07 pm

I will re-download and burn at the slowest speed and get back to you, let you know if it worked. thanks
Asus P5QL-PRO MB, Intel core2Duo E8400 3 ghz (overclocked to 3.2 ghz), 6 GB DDR2 1066 mhz RAM, Nvidia GTX260 896 mb, Thermaltake bigwater 760is liquid cooling for cpu, coolmaster centurion 5 case, 850 watt Antec power supply, Creative soundblaster Audigy, 1TB/640GB/500GB HDD SATA II, DVD DL rw, D-link dwa 130 usb Wifi, 23" AOC HD monitor 1920x1080, Saitek Cyborg keyboard, Belkin n52te gaming pad, Ultimate Edition 2.9, Win 7 64, Pupplinux 5.25, Macpup 5.28, Netrunner 4.1, in Multiboot with grub2.
User avatar
linuxnut69
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 19
Joined: Fri Dec 25, 2009 7:58 pm
Location: Santa Fe, New Mexico, USA
Operating System: Ultimate Edition 3.1 32 BIT



Re: Ultimate Edition 3.2 64 bit live dvd not booting

Postby linuxnut69 » Wed Apr 18, 2012 2:24 pm

OK, I have Re-downloaded from sourceforge, and from the torrent at linux tracker Ultimate Edition 3.2 64 bit, I burned it at 4x speed on my laptop and on this computer,It will not boot into live or install. I get to the starting screen, select language, then options of try without installing, install, check disc etc... Then the error appears. I have tried nomodeset, and all the options listed with the F6 menu, No luck. Any ideas ?
Asus P5QL-PRO MB, Intel core2Duo E8400 3 ghz (overclocked to 3.2 ghz), 6 GB DDR2 1066 mhz RAM, Nvidia GTX260 896 mb, Thermaltake bigwater 760is liquid cooling for cpu, coolmaster centurion 5 case, 850 watt Antec power supply, Creative soundblaster Audigy, 1TB/640GB/500GB HDD SATA II, DVD DL rw, D-link dwa 130 usb Wifi, 23" AOC HD monitor 1920x1080, Saitek Cyborg keyboard, Belkin n52te gaming pad, Ultimate Edition 2.9, Win 7 64, Pupplinux 5.25, Macpup 5.28, Netrunner 4.1, in Multiboot with grub2.
User avatar
linuxnut69
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 19
Joined: Fri Dec 25, 2009 7:58 pm
Location: Santa Fe, New Mexico, USA
Operating System: Ultimate Edition 3.1 32 BIT

Next

Return to Ultimate Edition 3.2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest