(SOLVED) comodo antivirus not showing on top panel ?

Help & Support for Ultimate Edition Lite


(SOLVED) comodo antivirus not showing on top panel ?

Postby geordiejohn » Fri Jul 05, 2013 11:53 am

hello sorry to bother you all again so soon but i installed comodo antivirus and in startup application it is there,but when i login it is not showing on the top panel,i have to go to other and click on comodo to start it,does any one know how i can get it to open and show on top panel please?
thank you.
Last edited by geordiejohn on Fri Jul 05, 2013 12:36 pm, edited 1 time in total.
Acer Aspire 5536
Screen 15.6 inch Glossy HD LED 1366 x 768
Graphics ATI Radeon HD 3200
Processor AMD Turion 64 X 2 Dual Core RM-74 @ 2.2 GHz
Memory 4GB
Hard disk 500GB
Battery Battery has been checked and holds roughly 20 Mins charge.
Optical drive DVD/RW
Operating system Windows Vista Home Premium
Webcam Yes
Card reader Yes
WiFi Yes
Extras Power supply
Ports 4 x USB, LAN, VGA, HDMI, Modem
User avatar
geordiejohn
U.E. Pro
U.E. Pro
 
Posts: 170
Joined: Fri Jul 16, 2010 3:16 pm
Location: London
Age: 68
Operating System: Ultimate Edition 3.5 64 BIT



Re: comodo antivirus not showing on top panel ?

Postby Xanayoshi » Fri Jul 05, 2013 12:12 pm

I am having trouble finding anything online and

"AV programs for Linux do not look for Linux viruses. AV programs under Linux look for Windows viruses. AV program installed on a Linux machine, will have no effect on the security of the Linux machine itself. However, an AV program installed on a Linux machine will help secure surrounding Windows machines. While Windows dominates the desktop market, Linux is the master on servers; it is common to see Windows machines interfacing with a Linux server for e-mail, file sharing, etc. Thus the Linux machine will be the best place to put a Windos AV protection to stop viruses from spreading to the Windows machines."

I do not interact with any Windows machines anymore(well..fixing people's Windows machines, but my machine does not communicate directly) so I have no reason to install.

I suppose you have installed this before, there may be a reason it doesn't show up on the Mate desktop, where did the Icon in the panel appear on what I imagine was a Gnome Classic/Fallback/Flashback environment?

With Mate we can create a launcher in the panel at any rate, so Right Click on the Top Panel, hold on, switching computers..

ok..right click top panel

Click on "Add to Panel"

Click on "Custom Application Launcher"

Under Name, Call it "Comodo" or Anti_Virus..call it Shirley, it won't care, however..

Under Command..now there may be an issue, but I am going to assume the terminal command is comodo so enter "comodo" in the command field.

Click Ok

Now you have a launcher in your panel.

To change the appearance of the launcher..

First go on the internet and find a logo, like query "Comodo Logo Png"

Save that to where you can find it.

Right Click on the Launcher

Click on Properties

In the window that comes up there will be a square in left hand upper corner with a picture of the launcher, click on this..

Now navigate to the Comodo Png you acquired earlier and open it.

Now close Launcher properties and you should be all set.
Image

And now, the completely true facts, as told by an anonymous man hiding behind a screen name:

Packard Bell Pack Mate II 286 Intel 80286 1MB RAM
ImageImageImage
User avatar
Xanayoshi
Moderator
 
Posts: 1564
Joined: Thu Oct 18, 2012 1:46 pm
Location: Kitsap County
Age: 40
Operating System: Ultimate Edition 3.4 32 BIT



Re: comodo antivirus not showing on top panel ?

Postby geordiejohn » Fri Jul 05, 2013 12:20 pm

in your opinion do you think i need an antivirus running as i have seen a few articles where it says linux does get viruses?
thank you.
Acer Aspire 5536
Screen 15.6 inch Glossy HD LED 1366 x 768
Graphics ATI Radeon HD 3200
Processor AMD Turion 64 X 2 Dual Core RM-74 @ 2.2 GHz
Memory 4GB
Hard disk 500GB
Battery Battery has been checked and holds roughly 20 Mins charge.
Optical drive DVD/RW
Operating system Windows Vista Home Premium
Webcam Yes
Card reader Yes
WiFi Yes
Extras Power supply
Ports 4 x USB, LAN, VGA, HDMI, Modem
User avatar
geordiejohn
U.E. Pro
U.E. Pro
 
Posts: 170
Joined: Fri Jul 16, 2010 3:16 pm
Location: London
Age: 68
Operating System: Ultimate Edition 3.5 64 BIT



Re: comodo antivirus not showing on top panel ?

Postby Xanayoshi » Fri Jul 05, 2013 12:31 pm

In my opinion.."No"

Now if you have an Android or something along those lines, and you move it back and forth to a machine that runs Windows, you may want to Scan it, or if you have a network setup that a Windows machine has access to then you definitely want to scan it, but a Linux machine is not Virus free so much as there is no automatic execute assigned generally. However, once your machine communicates with another that does run Windows then it can be problematic. Personally I figure that if I am communicating with a Windows machine, the Windows machine I am communicating with most likely has an Anti-Virus of it's own, and if it doesn't pick them up, then it is probably on the road to Screwedville anyways.
Image

And now, the completely true facts, as told by an anonymous man hiding behind a screen name:

Packard Bell Pack Mate II 286 Intel 80286 1MB RAM
ImageImageImage
User avatar
Xanayoshi
Moderator
 
Posts: 1564
Joined: Thu Oct 18, 2012 1:46 pm
Location: Kitsap County
Age: 40
Operating System: Ultimate Edition 3.4 32 BIT



Re: comodo antivirus not showing on top panel ?

Postby geordiejohn » Fri Jul 05, 2013 12:36 pm

thank you i will take it off my laptop right now as i have nothing to do with windows.
Acer Aspire 5536
Screen 15.6 inch Glossy HD LED 1366 x 768
Graphics ATI Radeon HD 3200
Processor AMD Turion 64 X 2 Dual Core RM-74 @ 2.2 GHz
Memory 4GB
Hard disk 500GB
Battery Battery has been checked and holds roughly 20 Mins charge.
Optical drive DVD/RW
Operating system Windows Vista Home Premium
Webcam Yes
Card reader Yes
WiFi Yes
Extras Power supply
Ports 4 x USB, LAN, VGA, HDMI, Modem
User avatar
geordiejohn
U.E. Pro
U.E. Pro
 
Posts: 170
Joined: Fri Jul 16, 2010 3:16 pm
Location: London
Age: 68
Operating System: Ultimate Edition 3.5 64 BIT


Return to Lite

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron