Upgrade Question

Help & Support for Ultimate Edition Lite


Upgrade Question

Postby HDWildbill » Fri Dec 16, 2011 5:33 pm

When I installed Ultimate Edition 3.0 lite and ran the update manager I was asked if I wanted to upgrade to Ubuntu 11.10. Since I installed Ultimate Edition on my test machine to see how I liked it I told it to go for it. I'm seriously thinking about installing lite on my main machine but I would like to know if there are any known issued but doing this upgrade?

I have not experienced any problems on this test machine, in fact I think it runs quite well.

Thanks
Bill
Main System:
Ultimate Edition lite 3.0
AMD Athlon 64Bit 3800+
4 GB Ram
Nividia GeForce 6200 TurboCache
230 GB HD

Test System:AMD Athlon 64Bit 3000+
No Telling. currently a messed up Ultimate Edition Lite 3.0
1 GB Ram
Nividia GeForce FX 5200
HD: Varies depending on my mood.
HDWildbill
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 14
Joined: Mon Dec 12, 2011 4:37 pm
Operating System: Ultimate Edition 3.1 64 BIT



Re: Upgrade Question

Postby onosendai58 » Fri Dec 16, 2011 5:50 pm

NEVER take the upgrade! You`ll wind up with generic Ubuntu.
I love Ultimate Edition & Oz Unity
onosendai58
U.E. Master
U.E. Master
 
Posts: 417
Joined: Wed Feb 02, 2011 12:43 pm
Location: Dallas, TX.
Operating System: Microsoft Windows



Re: Upgrade Question

Postby HDWildbill » Fri Dec 16, 2011 9:12 pm

Thanks. I did notice that the update manager changed after the upgrade. This is the first time I have seen an OS upgrade like this. Shouldn't it be disabled?
Main System:
Ultimate Edition lite 3.0
AMD Athlon 64Bit 3800+
4 GB Ram
Nividia GeForce 6200 TurboCache
230 GB HD

Test System:AMD Athlon 64Bit 3000+
No Telling. currently a messed up Ultimate Edition Lite 3.0
1 GB Ram
Nividia GeForce FX 5200
HD: Varies depending on my mood.
HDWildbill
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 14
Joined: Mon Dec 12, 2011 4:37 pm
Operating System: Ultimate Edition 3.1 64 BIT



Re: Upgrade Question

Postby onosendai58 » Sat Dec 17, 2011 2:24 am

HDWildbill wrote:Thanks. I did notice that the update manager changed after the upgrade. This is the first time I have seen an OS upgrade like this. Shouldn't it be disabled?

That`s...actually, that`s a damn good question. Perhaps a dev can explain.
I love Ultimate Edition & Oz Unity
onosendai58
U.E. Master
U.E. Master
 
Posts: 417
Joined: Wed Feb 02, 2011 12:43 pm
Location: Dallas, TX.
Operating System: Microsoft Windows



Re: Upgrade Question

Postby pch.shot » Sat Dec 17, 2011 5:04 am

Ours is not to question why, but to do or die.
Systems Windows XP Pro 32 bit & various Linux in Virtual Box and VMWare Player
Intel i7 2600K cpu with built in Intel 3000 video
1 OCZ Vertex 3 120 gig ssd(System)
1 Western Digital 2 Terabyte Green internal hard drive(Storage)
Kingston ddr3 1333 ram(4 gig)
MSI Z68A-GD80(G3)mobo w/hdmi video and optical audio
Realtek HD audio
Realtek lan
1 LG sata optical drive
Antec Sonata IV case/620 watt psu
50 inch LG plasma tv/monitor
Sony surround sound amp
Axiom speakers
optical sound
User avatar
pch.shot
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 3685
Joined: Sat Feb 02, 2008 12:28 pm
Location: Chippawa, Canada
Age: 64
Operating System: Microsoft Windows



Re: Upgrade Question

Postby onosendai58 » Sat Dec 17, 2011 5:15 am

pch.shot wrote:Ours is not to question why, but to do or die.

Not helping, bro.
I love Ultimate Edition & Oz Unity
onosendai58
U.E. Master
U.E. Master
 
Posts: 417
Joined: Wed Feb 02, 2011 12:43 pm
Location: Dallas, TX.
Operating System: Microsoft Windows



Re: Upgrade Question

Postby pch.shot » Sat Dec 17, 2011 7:34 am

My suggestion is to set up a virtual environment and try it there or to try it live first. If everything works out and you are happy, then install. If not move on. You have so many options regarding os these days.
Systems Windows XP Pro 32 bit & various Linux in Virtual Box and VMWare Player
Intel i7 2600K cpu with built in Intel 3000 video
1 OCZ Vertex 3 120 gig ssd(System)
1 Western Digital 2 Terabyte Green internal hard drive(Storage)
Kingston ddr3 1333 ram(4 gig)
MSI Z68A-GD80(G3)mobo w/hdmi video and optical audio
Realtek HD audio
Realtek lan
1 LG sata optical drive
Antec Sonata IV case/620 watt psu
50 inch LG plasma tv/monitor
Sony surround sound amp
Axiom speakers
optical sound
User avatar
pch.shot
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 3685
Joined: Sat Feb 02, 2008 12:28 pm
Location: Chippawa, Canada
Age: 64
Operating System: Microsoft Windows



Re: Upgrade Question

Postby HDWildbill » Sat Dec 17, 2011 11:56 am

pch.shot wrote:My suggestion is to set up a virtual environment and try it there or to try it live first. If everything works out and you are happy, then install. If not move on. You have so many options regarding os these days.


This is what I like about Linux and Open source in general you do have so many options. As I mentioned I had not seen an upgrade option in an update manager and I have been playing around with Lubuntu and did not see one so I was thinking it maybe something Ultimate Edition had added although I did not see any posts about it or mention so that is why I asked the question.

Thanks to all for your replies, time to move one and enjoy Ultimate Edition.
Main System:
Ultimate Edition lite 3.0
AMD Athlon 64Bit 3800+
4 GB Ram
Nividia GeForce 6200 TurboCache
230 GB HD

Test System:AMD Athlon 64Bit 3000+
No Telling. currently a messed up Ultimate Edition Lite 3.0
1 GB Ram
Nividia GeForce FX 5200
HD: Varies depending on my mood.
HDWildbill
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 14
Joined: Mon Dec 12, 2011 4:37 pm
Operating System: Ultimate Edition 3.1 64 BIT



Re: Upgrade Question

Postby kiwinsn » Sat Dec 17, 2011 1:44 pm

In Software Centre, go to Edit - Software Sources. Under the Updates tab, the bottom box gives you the option to never be advised of a new Ubuntu version.

Select that, and you shouldn't have the problem again.

Cheers
Attachments
Screenshot.png
Image
System:
Specs to come.
Registered Linux user number: 542342
Image
User avatar
kiwinsn
Moderator
 
Posts: 449
Joined: Thu Jan 03, 2008 6:56 pm
Location: Nelson, New Zealand
Age: 54
Operating System: Ultimate Edition Beta Tester



Re: Upgrade Question

Postby pch.shot » Sun Dec 18, 2011 1:11 am

People forget that apt-get install "your package name" from a terminal always works.
I always use it.
Systems Windows XP Pro 32 bit & various Linux in Virtual Box and VMWare Player
Intel i7 2600K cpu with built in Intel 3000 video
1 OCZ Vertex 3 120 gig ssd(System)
1 Western Digital 2 Terabyte Green internal hard drive(Storage)
Kingston ddr3 1333 ram(4 gig)
MSI Z68A-GD80(G3)mobo w/hdmi video and optical audio
Realtek HD audio
Realtek lan
1 LG sata optical drive
Antec Sonata IV case/620 watt psu
50 inch LG plasma tv/monitor
Sony surround sound amp
Axiom speakers
optical sound
User avatar
pch.shot
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 3685
Joined: Sat Feb 02, 2008 12:28 pm
Location: Chippawa, Canada
Age: 64
Operating System: Microsoft Windows

Next

Return to Lite

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron