Laptop issues post here please.

Help & support for Ultimate Edition 2.7


Re: Laptop issues post here please.

Postby Admin-Amir » Thu Aug 12, 2010 3:45 pm

hotrod ,

well I'm all about pacient. ;)
Now on this page you can see what I have marked for you to install:
Selection_001.png
1

http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/ma ... .34-lucid/

After you will get the 3 packages installed on your system please Restart your machine.
When you will be back we will go on with the needed steps on your system.
Admin-Amir
 



Re: Laptop issues post here please.

Postby hotrod » Thu Aug 12, 2010 6:30 pm

Got the sound working but now ther`s another problem my wifi not working :cry: Now what do it do? Really trying to make my linux work
User avatar
hotrod
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 20
Joined: Mon Mar 02, 2009 4:40 pm
Location: Argentina
Age: 48
Operating System: Ultimate Edition 3.1 32 BIT



Wifi problem on Dell inspiron 15R

Postby aamodpotdar » Fri Aug 13, 2010 1:09 pm

hey guys...i recently installed Ultimate 2.7 64 bit on my dell inspiron 15 R...how do i get wifi working on it ? it doesnt detect wifi like it does on my windows 7....do i need to install any drivers ?
aamodpotdar
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 1
Joined: Fri Aug 13, 2010 1:01 pm
Operating System: Ultimate Edition 3.2 32 BIT



Re: Laptop issues post here please.

Postby ixnod » Sat Aug 14, 2010 12:55 am

hotrod, aamodpotdar, what have you guys tried? to get it going so far?
Laptop. Macbook pro dual boot U.E 2.6 64 2.8 Ghz core2duo
Desktop:
Core I7 820, ATI 5870 radeon HD graphics Ultimate Edition 2.7
maxtor 320 gig external usb
1.5 Tb external Hd
Hp c5100 photosmart printer (networked and wireless)
User avatar
ixnod
Site Admin
 
Posts: 649
Joined: Tue Jun 24, 2008 12:56 am
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: Laptop issues post here please.

Postby hotrod » Sat Aug 14, 2010 6:18 am

I reinstalled everything again, i can live without speaker sound. After upgrading the kernal my wifi went out.
i don't think i'll be upgrading my kernal for now. my kernal is 2.6.32-24-generic up graded to 2.6.34 this did not work for me.
User avatar
hotrod
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 20
Joined: Mon Mar 02, 2009 4:40 pm
Location: Argentina
Age: 48
Operating System: Ultimate Edition 3.1 32 BIT



Re: Laptop issues post here please.

Postby Admin-Amir » Sat Aug 14, 2010 5:07 pm

Hello hotrod.

It looks like I just can't get my weekend and live you alone HA. :D ;)
OK let me know what is your status now with the system so I will know how to Guide you.
Just post please some more info on what you have done after the installation was ended.
Admin-Amir
 



Re: Laptop issues post here please.

Postby hotrod » Sat Aug 14, 2010 6:33 pm

Hi Amir. I updated the synaptic package. I also installed alsa+pulse mixer packages, alsamixergui and pavucontrol. I downloaded everything that is from your multimedia guide still no speaker sound. There is one thing i haven't tried yet is the web cam going to do that right now.
User avatar
hotrod
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 20
Joined: Mon Mar 02, 2009 4:40 pm
Location: Argentina
Age: 48
Operating System: Ultimate Edition 3.1 32 BIT



Re: Laptop issues post here please.

Postby Admin-Amir » Sat Aug 14, 2010 7:03 pm

Hi hotrod.

Thank you for the info that you have post for me on your process. <BREW>
OK after you will install all the packages of the support the webcam,
Then update the post with the webcam issue.
Then I will post you one more Guide for the configuration of the mixers to get your sound on.

viewtopic.php?f=65&t=4036&p=44310&hilit=Mixer+pulse#p44310
viewtopic.php?f=18&t=4639&p=49997&hilit=Mixer#p49997
viewtopic.php?f=65&t=4036&p=45494&hilit=mixers#p45494
Admin-Amir
 



Re: Laptop issues post here please.

Postby hotrod » Sun Aug 15, 2010 8:18 pm

The webcam working like it should. Didn't have to do anything but the sound nothing. No sound from the speaker only had sound when i upgraded the kernal but my wifi went out so i uninstalled the kernal to the way it was. I allready gave up trying to get the sound running. Maybe when the ultimate 2.8 comes out it'll work who knows but for now i'll just leave it like it is.
Thank's anyway :D
User avatar
hotrod
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 20
Joined: Mon Mar 02, 2009 4:40 pm
Location: Argentina
Age: 48
Operating System: Ultimate Edition 3.1 32 BIT



Re: Laptop issues post here please.

Postby Admin-Amir » Mon Aug 16, 2010 9:44 am

Hello hotrod.

It looks to me like your sound is on mute option,and you did not un mute it from the icon.
right click on the speaker icon=>sound preferences=>move the up slider to the right and click the mute check box.
Then you can just use the mouse will to up/down the sound volume.
Admin-Amir
 

PreviousNext

Return to Ultimate Edition 2.7

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests