[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 384: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3891)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4758: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3891)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4759: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3891)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4760: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3891)
View topic - OS wont load - Ultimate Edition 2.5
Are you a spammer

Please note, that the first 3 posts you make, will need to be approved by a forum Administrator or Moderator before they are publicly viewable.
Each application to join this forum is checked at the Stop Forum Spam website. If the email or IP address appears there when checked, you will not be allowed to join this forum.
If you get past this check and post spam on this forum, your posts will be immediately deleted and your account inactivated.You will then be banned and your IP will be submitted to your ISP, notifying them of your spamming. So your spam links will only be seen for an hour or two at most. In other words, don't waste your time and ours.

This forum is for the use and enjoyment of the members and visitors looking to learn about and share information regarding the topics listed. It is not a free-for-all advertising venue. Your time would be better spent pursuing legitimate avenues of promoting your websites.

OS wont load

Help and support for Ultimate Edition 2.5


OS wont load

Postby witblits1970 » Thu Apr 22, 2010 6:17 pm

i have just come back from work and wanted to do some study. i started my machine but :? :? :? the OS wont load?? funny this since i worked on it this afternoon before i went to work. the initial display is there , looks like grub is there but when the programs.. etc load i just get a black screen with nothing else to look at. i have started to back data etc up and wanted to continue this. im running the live disk now and want to know if there is any way i can repair what has gone astray. good thing about live dvds however i can not see my ubuntu partition just my MS partition can be accessed from the live disk. any ideas?

thanks
mobo asus m5a99 x
ram 16 gig ddr3 @1333mhz kingston
hdd 2tb seagate
cpu 3.9 gig fx 6 core piledriver
User avatar
witblits1970
U.E. College Professor
U.E. College Professor
 
Posts: 363
Joined: Sat Feb 23, 2008 9:57 am
Location: UK
Operating System: Ultimate Edition 3.1 64 BIT



Re: OS wont load

Postby TexasMike » Thu Apr 22, 2010 7:25 pm

Shop PC:
Motherboard: ASUS Sabertooth 990FX TUF (The Ultimate Force) R2.0
CPU: AMD FX 9370 @ 4.4GHz Bulldozer Eight Core Black Edition
Ram: 16GB Corsair Vengance Dual Channel DDR3 1600MHz
Video: ATI 7770HD GHZ Edition 2GB PCIe 3.0
Hard Drives: Seagate 2TB, Seagate 500GB, Maxtor 500GB
SSD Drives: OCZ-Vertex4 128GB, Samsung SSD 840 EVO 500GB
DVD Drive: Plextor PX-L890SA
Power Suipply: RaidMax Modular 1200Watt
OS: Ultimate Edition 3.4.2x64, 4.2x64, 2.6x7x64

Home:
Motherboard:Gigabyte GA-Z77-DS3
CPU: Intel Core i3-3220 3.3ghZ
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
Video: nVdia GTX650
Drives:1TB SATAIII, 2ea 500GB SATAIII,
SSD: Samsung EV840 mSATa 250GB
CD/DVD: Plextor PL-890SA
Monitor: Samsung SyncMaster T260
MultiBoot OS: Ultimate Edition 3.4.2x64, 4.2x64-Lite, WIN7x64, WIN8.1x64
Power Supply: Corsair 850Watt
User avatar
TexasMike
Site Admin
 
Posts: 523
Joined: Sat Oct 27, 2007 7:07 pm
Location: North of Houston Texas
Age: 69
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: OS wont load

Postby Cell » Fri Apr 23, 2010 1:42 am

Might just be checking the disk.Let it go for a bit of time,and see if it allows you into x.


Cell
-------------------------------
hardware
--------------------------------
Dfi lanparty ut rdx200cf-dr
amd athlon 64 fx55 oc 2.9
2xvisiontek x1600xt gamers ed.
3 gig kingston hyperx mem
hauppauge win tv go tuner
pinnacle ultimate hd hybrid usb tuner
1 western hd 100 gig drive
1 western hd 160 gig drive
1 western hd 5 gig drive
1 usb hd 150 gig
1 usb hd 1 terabyte
--------------------
OS/Distros
--------------------
PhatDebian 1.0
StonerEdition 2.0
Ultimate Edition 2.4 Gamer Ed.
Mythbuntu 9.10
windows XP MCE remastered with Nlite
Windows 7 remastered with Vlight
----------------------------------------------------------
We are all connected;
To each other, biologically
To the earth, chemically
To the rest of the universe atomically-deGrasse Tyson
User avatar
Cell
Site Admin
 
Posts: 1817
Joined: Tue Dec 23, 2008 7:43 pm
Location: Repuplic of California,U.S.A.
Age: 46
Operating System: Ultimate Edition 1.8 Gamers



Re: OS wont load

Postby witblits1970 » Fri Apr 23, 2010 3:55 am

thanks guys much appreciated. texasmike i tried what you said but no joy. all i get is system reserved and nothing else. i think it is going to be a new install. luckily i have a friend who has the same SW i have so ill just get it off him so i can start again. just wished 2.6 ws out so i can start from there instead of going from 2.5 then upgrading to 2.6 in a couple of weeks time but hey! ;)
mobo asus m5a99 x
ram 16 gig ddr3 @1333mhz kingston
hdd 2tb seagate
cpu 3.9 gig fx 6 core piledriver
User avatar
witblits1970
U.E. College Professor
U.E. College Professor
 
Posts: 363
Joined: Sat Feb 23, 2008 9:57 am
Location: UK
Operating System: Ultimate Edition 3.1 64 BIT



Re: OS wont load

Postby TexasMike » Fri Apr 23, 2010 8:26 am

Blackwolf is correct about the Disk check scenario. It can take quite a bit of time, depending on the size of the disk or partition. You might want to just leave it for a couple of hours to allow the time for the disk check to finish. I sort of forgot 'bout this one, generally I figure that out in a couple of minutes by observing my hard drive activity light - if it is on "steady" or constantly flashing, I just go away for a time and usually it is finished after an hour or so.
If, however your drive activity light stops after the system has been powered on for a short time, and is still not booting, you may have other issues. :oops:
Let us know if the activity light is on or not after about 5 minutes after power on. If not, you still may be able to get all your data from you home partition. I can give you some more detailed steps to follow to try to get the partition mounted and copied to someplace safe and accessible.
And, hang in there, I'm sure the release of Ultimate Edition 2.6 is "just around the corner", and you're gonna love it! BTW, could you posat some system specs, or better yet, create a signature file containing your system specs, and it will be included on all your posts. Just go to User Control Panel at the top of any forum page, click on the Profile tab, and the Edit Signature. This way, when the answer to your questions may involve different information or instructions depending on installed hardware, we will be more able to give you accurate info. ;)
Shop PC:
Motherboard: ASUS Sabertooth 990FX TUF (The Ultimate Force) R2.0
CPU: AMD FX 9370 @ 4.4GHz Bulldozer Eight Core Black Edition
Ram: 16GB Corsair Vengance Dual Channel DDR3 1600MHz
Video: ATI 7770HD GHZ Edition 2GB PCIe 3.0
Hard Drives: Seagate 2TB, Seagate 500GB, Maxtor 500GB
SSD Drives: OCZ-Vertex4 128GB, Samsung SSD 840 EVO 500GB
DVD Drive: Plextor PX-L890SA
Power Suipply: RaidMax Modular 1200Watt
OS: Ultimate Edition 3.4.2x64, 4.2x64, 2.6x7x64

Home:
Motherboard:Gigabyte GA-Z77-DS3
CPU: Intel Core i3-3220 3.3ghZ
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
Video: nVdia GTX650
Drives:1TB SATAIII, 2ea 500GB SATAIII,
SSD: Samsung EV840 mSATa 250GB
CD/DVD: Plextor PL-890SA
Monitor: Samsung SyncMaster T260
MultiBoot OS: Ultimate Edition 3.4.2x64, 4.2x64-Lite, WIN7x64, WIN8.1x64
Power Supply: Corsair 850Watt
User avatar
TexasMike
Site Admin
 
Posts: 523
Joined: Sat Oct 27, 2007 7:07 pm
Location: North of Houston Texas
Age: 69
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: OS wont load

Postby JOHNNYG » Fri Apr 23, 2010 9:02 am

Hello witblits1970 Try to boot in to repair mode at your grub screen,if your disk is being force checked you will see at the bottom "system has been mounted XX-number of times ,system is being force checked" with a scrolling cursor at the bottom, when this action is finished, press enter and then click, resume normal boot ! :ugeek:

Image
Ultimate

Ultimate-E
Onyx 64
Pentium 4 processor
2x512 Kingston DDR memory
Maxtor Diamondmax 500 gig
Maxtor Maxline 80 gig, Split for testing only !
Maxtor Diamondmax 500 gig, Storage

ATI 9600 series (RV350 AQ)graphics card
Sony DVD/CD Rewritable Drive DOUBLE LAYER DRU-820A/Sony DRU-800A CD DVD±RW Dual DVD Recorder

http://www.ultimateeditionoz.com/
Image
Image
Image
User avatar
JOHNNYG
Site Admin
 
Posts: 1456
Joined: Mon Apr 13, 2009 12:02 am
Location: U.S.A. Illinois
Operating System: Ultimate Edition 3.2 32 BIT


Return to Ultimate Edition 2.5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest