[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3891)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4758: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3891)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4759: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3891)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4760: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3891)
View topic - Installer not seeing hard drive - Ultimate Edition 2.1
Are you a spammer

Please note, that the first 3 posts you make, will need to be approved by a forum Administrator or Moderator before they are publicly viewable.
Each application to join this forum is checked at the Stop Forum Spam website. If the email or IP address appears there when checked, you will not be allowed to join this forum.
If you get past this check and post spam on this forum, your posts will be immediately deleted and your account inactivated.You will then be banned and your IP will be submitted to your ISP, notifying them of your spamming. So your spam links will only be seen for an hour or two at most. In other words, don't waste your time and ours.

This forum is for the use and enjoyment of the members and visitors looking to learn about and share information regarding the topics listed. It is not a free-for-all advertising venue. Your time would be better spent pursuing legitimate avenues of promoting your websites.

Installer not seeing hard drive

Help & support for Ultimate Edition 2.1


Installer not seeing hard drive

Postby jfg69 » Wed Mar 04, 2009 2:57 pm

Image

User avatar
jfg69
Site Admin
 
Posts: 365
Joined: Mon Oct 15, 2007 2:15 pm
Location: Long Island, New York - USA
Age: 59
Operating System: Ultimate Edition 2.8 32 BIT



Re: Installer not seeing hard drive

Postby pch.shot » Wed Mar 04, 2009 6:52 pm

Hard drives and the bios are quirky things. Try unplugging the hard drive and plugging it back in(try another cable as well). Then go into your bios and make sure it is detecting it. If it was running Windows before that won't really help because Windows is not good at detecting failing hardware. Linux is a lot more susceptible to faulty crap.
Systems Windows XP Pro 32 bit & various Linux in Virtual Box and VMWare Player
Intel i7 2600K cpu with built in Intel 3000 video
1 OCZ Vertex 3 120 gig ssd(System)
1 Western Digital 2 Terabyte Green internal hard drive(Storage)
Kingston ddr3 1333 ram(4 gig)
MSI Z68A-GD80(G3)mobo w/hdmi video and optical audio
Realtek HD audio
Realtek lan
1 LG sata optical drive
Antec Sonata IV case/620 watt psu
50 inch LG plasma tv/monitor
Sony surround sound amp
Axiom speakers
optical sound
User avatar
pch.shot
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 3685
Joined: Sat Feb 02, 2008 12:28 pm
Location: Chippawa, Canada
Age: 65
Operating System: Microsoft Windows



Re: Installer not seeing hard drive

Postby jfg69 » Wed Mar 04, 2009 11:36 pm

well, what I really dont get is that, the hard drive is BEING seen.. I was actually able to open and view files from the laptop hard drive.. yet it is not seen by the partition editor.. meanwhile, I had it mounted, unmounted, re-mounted etc, and no problems accessing the drive as a normal drive.. is this maybe an issue with USB since that is how the adapter works?
Image

User avatar
jfg69
Site Admin
 
Posts: 365
Joined: Mon Oct 15, 2007 2:15 pm
Location: Long Island, New York - USA
Age: 59
Operating System: Ultimate Edition 2.8 32 BIT



Re: Installer not seeing hard drive

Postby jfg69 » Thu Mar 05, 2009 1:41 am

Image

User avatar
jfg69
Site Admin
 
Posts: 365
Joined: Mon Oct 15, 2007 2:15 pm
Location: Long Island, New York - USA
Age: 59
Operating System: Ultimate Edition 2.8 32 BIT



Re: Installer not seeing hard drive

Postby pch.shot » Thu Mar 05, 2009 9:46 am

Time to edit fstab I guess!!!
Systems Windows XP Pro 32 bit & various Linux in Virtual Box and VMWare Player
Intel i7 2600K cpu with built in Intel 3000 video
1 OCZ Vertex 3 120 gig ssd(System)
1 Western Digital 2 Terabyte Green internal hard drive(Storage)
Kingston ddr3 1333 ram(4 gig)
MSI Z68A-GD80(G3)mobo w/hdmi video and optical audio
Realtek HD audio
Realtek lan
1 LG sata optical drive
Antec Sonata IV case/620 watt psu
50 inch LG plasma tv/monitor
Sony surround sound amp
Axiom speakers
optical sound
User avatar
pch.shot
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 3685
Joined: Sat Feb 02, 2008 12:28 pm
Location: Chippawa, Canada
Age: 65
Operating System: Microsoft Windows



[SOLVED] Re: Installer not seeing hard drive

Postby jfg69 » Thu Mar 05, 2009 3:22 pm

OK, well... I went back to square one- I reloaded the 2.1 x86 DVD, shut down the PC, reconnected the laptops 2.5HDD via the SATA/IDE to USB adapter and fired up the PC.

Everything went well so far (as did previously) the 2.5HDD automounted just like before. I went and right clicked and unmounted the Linux partition I had prepared, and also right clicked and unmounted the remaining partition.. (the WinXP partition that still has info on it that I want to keep.)
I clicked the install, and proceeded thru the steps. When I got to the partition editor, like magic, there it was.. my SDC1 partition and (the rest of the 2.5HDD) were there in the editor.

Install seems to have gone smoothly, I'll know later on when I get back from work. What I did notice when re-booting is that my damn grub is all F*&%$ up again.. friggin' installer, wtf?

I'll report back on the results of the actuall install when I fire up the laptop to close off this post when I'm done.
Image

User avatar
jfg69
Site Admin
 
Posts: 365
Joined: Mon Oct 15, 2007 2:15 pm
Location: Long Island, New York - USA
Age: 59
Operating System: Ultimate Edition 2.8 32 BIT



Re: Installer not seeing hard drive

Postby jfg69 » Thu Mar 05, 2009 11:27 pm

Image

User avatar
jfg69
Site Admin
 
Posts: 365
Joined: Mon Oct 15, 2007 2:15 pm
Location: Long Island, New York - USA
Age: 59
Operating System: Ultimate Edition 2.8 32 BIT



Re: Installer not seeing hard drive

Postby pch.shot » Thu Mar 05, 2009 11:55 pm

I must admit, I really do hate hard drives. I ripped the Spinpoint pata one out of my PIII and now I use it to transfer stuff(I have one of those crappy usb enclosures). I leave the Puppy Linux cd in it so now I don't need no stinken hard drive at all. I boot it up, set up the ethernet, modprobe the old sound chip and I'm ready to go. In less than 5 minutes I'm on the internet listening to tunes with no installation errors!!! I have flash support and everything that most people would want. It loads completely into ram so it is extremely fast. At 90 megs you can't beat it!!! One day soon, that will be all I'll use!!!
Systems Windows XP Pro 32 bit & various Linux in Virtual Box and VMWare Player
Intel i7 2600K cpu with built in Intel 3000 video
1 OCZ Vertex 3 120 gig ssd(System)
1 Western Digital 2 Terabyte Green internal hard drive(Storage)
Kingston ddr3 1333 ram(4 gig)
MSI Z68A-GD80(G3)mobo w/hdmi video and optical audio
Realtek HD audio
Realtek lan
1 LG sata optical drive
Antec Sonata IV case/620 watt psu
50 inch LG plasma tv/monitor
Sony surround sound amp
Axiom speakers
optical sound
User avatar
pch.shot
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 3685
Joined: Sat Feb 02, 2008 12:28 pm
Location: Chippawa, Canada
Age: 65
Operating System: Microsoft Windows



Re: Installer not seeing hard drive

Postby jfg69 » Fri Mar 06, 2009 1:26 pm

Heres the latest:
The GRUB on my PC= borked, apparently the install updated MY grub on the PC.. as opposed to adding a NEW grub to the new install on the 2.5HDD.
And likewise, the laptop does NOT boot into 'nix, because there is no f%^&* grub...
SO... SGD rescues my PC, now I will have to pull the HD out of the laptop and plug it back in to the PC and run SGD to install a grub on IT...

Stay tuned...
Image

User avatar
jfg69
Site Admin
 
Posts: 365
Joined: Mon Oct 15, 2007 2:15 pm
Location: Long Island, New York - USA
Age: 59
Operating System: Ultimate Edition 2.8 32 BIT


Return to Ultimate Edition 2.1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron