CUBE 3D MODEL INSTALL "HOW TO"

Welcome to eyecandy central.


CUBE 3D MODEL INSTALL "HOW TO"

Postby JOHNNYG » Thu Aug 06, 2009 8:25 pm

:D <BREW> <BREW> :D Hello one and all, Well here it is my other brand spankin new "How to" I think this is going to be one that everyone will want to try! :D --> How to Install 3D models in your compiz cube ! <-- :o
I am posting hear first cause .....I love you guy's :D :lol:


--> Compiz 3D models "How To" <--
To install 3D models in your compiz cube
(just the models not the plugin itself)
[9.04 jaunty]

-#1 Go here and download the 3d models you want, (I am running Deepspace, earth and moon, EvE and Rancor, But as you may have guessed I have them all!)
(Deep space is an immediate gratification )

http://forum.compiz.org/viewforum.php?f=130&start=0

Unpack the tar.gz and open the folder, look for the .obj file that is the working file, you also want to open the file to see if there is another ta.gz in it that has another model, Create a new folder in your home folder, Name it 3d models, Put all your unpacked model folders in your 3D model folder in your home folder, Do what you want with the tar.gz (I make a folder for storage and put it away for back-up)

-#2 Open CCSM > (shut down Atlantis and gears for now If you have them running)
open cube 3D models Click "new" a new window will open click the folder icon and navigate to your 3D models folder, Find the model you want, Open that folder, Click on the .obj file, Your model is now loaded.

-#3 click the "scale factor" once, This is preset to 0.0100, Sometimes the model is to small at that setting and you cant see it, BE CAREFUL with this setting only one or two clicks is good at this point until you see the effect it will have, To many and your model will over whelm your cube, They get real big real fast! With all the settings at there default positions, Transform, Into your cube, Model should appear in the bottom right of your cube,(at this point I recommend you make your desktop transparent so you don't have to keep deforming your desktop to see the adjustment you are making, And ether "roll up" the main CCSM or send it to another desktop, SLOWLY make adjustments until you achieve the desired position, Slowly bring up the rotation speed, I find at this point animation will spin and turn with the "model type" set to still (I haven't had a lot of time to experiment yet),Go ahead and make slow adjustments and experiment with the settings, Not all the setting will be the same for other models, Some not even close, So you will have to make adjustments accordingly, Once you have the hang of it, Install your next model as above, You can install as many as your systems video card will handle! You may also activate Atlantis and or gears(at this point you will probably say good by to gears!) THATS IT! Now doesn't that beat the hell out of everything else you've read!!!, ... Take that Teckie"s!! :P
.....Your welcome! My pleasure! :D

NOTE : Some models have very large files some at over 150mb due multiple models in the file. Some models are very system heavy, and some light as a feather, there are other models on the net, Some work some dont. Also,At this point the only file type that I have found will operate is .obj, Other 3D model files can be imported to blender then exported as a .obj file.

ALSO : If the model file has a lot of .obj files, that is an animation, I have read to, load the first .obj file and the plugin will take care of the rest!

( I will update this post as information becomes available)

(god I love the smell of a brand new how to) :lol:

Have fun! Johnnyg 8-)
JOHNNYG
Image
Ultimate Eddiction<
Ultimate Edition STUDIO
Ultimate-E
Onyx 64
Pentium 4 processor
2x512 Kingston DDR memory
Maxtor Diamondmax 500 gig
Maxtor Maxline 80 gig, Split for testing only !
Maxtor Diamondmax 500 gig, Storage
Booting 8 OS's, No MS !
ATI 9600 series (RV350 AQ)graphics card
Sony DVD/CD Rewritable Drive DOUBLE LAYER DRU-820A/Sony DRU-800A CD DVD±RW Dual DVD Recorder
Team Leader at
http://www.ultimateeditionoz.com/
Image
Image
Image
User avatar
JOHNNYG
Site Admin
 
Posts: 1456
Joined: Mon Apr 13, 2009 12:02 am
Location: U.S.A. Illinois
Operating System: Ultimate Edition 3.2 32 BIT



Re: CUBE 3D MODEL INSTALL "HOW TO"

Postby DarkChild » Thu Aug 06, 2009 8:47 pm

JOHNNYG, your the man. Good job brother :o :shock: :D
CPU Type: TripleCore AMD Athlon II X3 440, 2982 MHz (15 x 199)
Motherboard: ECS GF8200A (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Motherboard Chipset: nVIDIA GeForce 8200, AMD K10
System Memory: 6GB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
Video Adapter: XFX ATI Radeon HD 4350 1GB
Audio Adapter: ATI Radeon HDMI @ ATI RV710/730/740 - High Definition Audio Controller
Audio Adapter nVIDIA MCP78 - High Definition Audio Controller
1 WD Caviar Green 1TB HD SATA
2 Sata Local Disk: 250GB/200GB
2 IDE HD: 80GB
Hanns.G 22" Wide Screen Monitor
Speakers: Logitech LS21 7 watts RMS 2.1 Speaker System
ENCORE 802.11g Wireless PCI Adapter
Logitech Wireless Keyboard/Mouse
LG CD/DVD Writer 22X
BIOS Type: AMI (05/19/09)

Image
User avatar
DarkChild
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 1229
Joined: Fri Aug 22, 2008 8:53 pm
Location: Jamaica
Age: 31
Operating System: Ultimate Edition 2.7 32 BIT



Re: CUBE 3D MODEL INSTALL "HOW TO"

Postby Cell » Thu Aug 06, 2009 11:11 pm

One question.Earlier today I was trying this.The tar I downloaded has about 30 .obj files.Do I have to put all in compiz?


And oh ya.... :D
Attachments
ThisThreadIsWorthless.jpg
Well not useless,but you get the picture.
-------------------------------
hardware
--------------------------------
Dfi lanparty ut rdx200cf-dr
amd athlon 64 fx55 oc 2.9
2xvisiontek x1600xt gamers ed.
3 gig kingston hyperx mem
hauppauge win tv go tuner
pinnacle ultimate hd hybrid usb tuner
1 western hd 100 gig drive
1 western hd 160 gig drive
1 western hd 5 gig drive
1 usb hd 150 gig
1 usb hd 1 terabyte
--------------------
OS/Distros
--------------------
PhatDebian 1.0
StonerEdition 2.0
Ultimate Edition 2.4 Gamer Ed.
Mythbuntu 9.10
windows XP MCE remastered with Nlite
Windows 7 remastered with Vlight
----------------------------------------------------------
We are all connected;
To each other, biologically
To the earth, chemically
To the rest of the universe atomically-deGrasse Tyson
User avatar
Cell
Site Admin
 
Posts: 1817
Joined: Tue Dec 23, 2008 7:43 pm
Location: Repuplic of California,U.S.A.
Age: 44
Operating System: Ultimate Edition 1.8 Gamers



Re: CUBE 3D MODEL INSTALL "HOW TO"

Postby JOHNNYG » Thu Aug 06, 2009 11:32 pm

Cell wrote:One question.Earlier today I was trying this.The tar I downloaded has about 30 .obj files.Do I have to put all in compiz?


And oh ya.... :D



Hi, cell No You don't install all of the .obj files just the first one,( The plugin handles the rest) It usually starts with a "0" (zero) like, Image 0.obj and, I was going to put up screenshots but there is no upload attachment tab :? ...... have you installed any other models yet? I'm curious to see someone else's output, and how it went! :?:
JOHNNYG
Image
Ultimate Eddiction<
Ultimate Edition STUDIO
Ultimate-E
Onyx 64
Pentium 4 processor
2x512 Kingston DDR memory
Maxtor Diamondmax 500 gig
Maxtor Maxline 80 gig, Split for testing only !
Maxtor Diamondmax 500 gig, Storage
Booting 8 OS's, No MS !
ATI 9600 series (RV350 AQ)graphics card
Sony DVD/CD Rewritable Drive DOUBLE LAYER DRU-820A/Sony DRU-800A CD DVD±RW Dual DVD Recorder
Team Leader at
http://www.ultimateeditionoz.com/
Image
Image
Image
User avatar
JOHNNYG
Site Admin
 
Posts: 1456
Joined: Mon Apr 13, 2009 12:02 am
Location: U.S.A. Illinois
Operating System: Ultimate Edition 3.2 32 BIT



Re: CUBE 3D MODEL INSTALL "HOW TO"

Postby Cell » Thu Aug 06, 2009 11:39 pm

Well I didn't wait for your howto.. :roll: .I didn't do everything you did,and it didn't work.Ill follow your instructions in a min,and see how it goes.I did find something on a Ubuntu French site called cubethemer.Don't know what its supposed to do exactly(I don't speak French).Anywho I run the app,and it errors out.As far as I can tell its telling me I don't have the model plugin....but I do according to compiz.
-------------------------------
hardware
--------------------------------
Dfi lanparty ut rdx200cf-dr
amd athlon 64 fx55 oc 2.9
2xvisiontek x1600xt gamers ed.
3 gig kingston hyperx mem
hauppauge win tv go tuner
pinnacle ultimate hd hybrid usb tuner
1 western hd 100 gig drive
1 western hd 160 gig drive
1 western hd 5 gig drive
1 usb hd 150 gig
1 usb hd 1 terabyte
--------------------
OS/Distros
--------------------
PhatDebian 1.0
StonerEdition 2.0
Ultimate Edition 2.4 Gamer Ed.
Mythbuntu 9.10
windows XP MCE remastered with Nlite
Windows 7 remastered with Vlight
----------------------------------------------------------
We are all connected;
To each other, biologically
To the earth, chemically
To the rest of the universe atomically-deGrasse Tyson
User avatar
Cell
Site Admin
 
Posts: 1817
Joined: Tue Dec 23, 2008 7:43 pm
Location: Repuplic of California,U.S.A.
Age: 44
Operating System: Ultimate Edition 1.8 Gamers



Re: CUBE 3D MODEL INSTALL "HOW TO"

Postby Cell » Thu Aug 06, 2009 11:50 pm

Hmm.......now I know why it didn't work.The model didn't render in the cube,and I couldn't see it.
Attachments
Screenshot.png
-------------------------------
hardware
--------------------------------
Dfi lanparty ut rdx200cf-dr
amd athlon 64 fx55 oc 2.9
2xvisiontek x1600xt gamers ed.
3 gig kingston hyperx mem
hauppauge win tv go tuner
pinnacle ultimate hd hybrid usb tuner
1 western hd 100 gig drive
1 western hd 160 gig drive
1 western hd 5 gig drive
1 usb hd 150 gig
1 usb hd 1 terabyte
--------------------
OS/Distros
--------------------
PhatDebian 1.0
StonerEdition 2.0
Ultimate Edition 2.4 Gamer Ed.
Mythbuntu 9.10
windows XP MCE remastered with Nlite
Windows 7 remastered with Vlight
----------------------------------------------------------
We are all connected;
To each other, biologically
To the earth, chemically
To the rest of the universe atomically-deGrasse Tyson
User avatar
Cell
Site Admin
 
Posts: 1817
Joined: Tue Dec 23, 2008 7:43 pm
Location: Repuplic of California,U.S.A.
Age: 44
Operating System: Ultimate Edition 1.8 Gamers



Re: CUBE 3D MODEL INSTALL "HOW TO"

Postby JOHNNYG » Fri Aug 07, 2009 12:09 am

Cell wrote:Hmm.......now I know why it didn't work.The model didn't render in the cube,and I couldn't see it.

yea that can be tricky cause you don't know where the individual models are going to start, They could be way off screen because of the default settings or they could be set at least where you can see them,I don't think everyone making the models are on the same page, No basic guide lines or criteria as yet, :? But we will have to do with what we have for now , At least till they make with the holograms :lol: Oh and by the way, ummm nice sperm ! :lol: :lol: <BREW>
JOHNNYG
Image
Ultimate Eddiction<
Ultimate Edition STUDIO
Ultimate-E
Onyx 64
Pentium 4 processor
2x512 Kingston DDR memory
Maxtor Diamondmax 500 gig
Maxtor Maxline 80 gig, Split for testing only !
Maxtor Diamondmax 500 gig, Storage
Booting 8 OS's, No MS !
ATI 9600 series (RV350 AQ)graphics card
Sony DVD/CD Rewritable Drive DOUBLE LAYER DRU-820A/Sony DRU-800A CD DVD±RW Dual DVD Recorder
Team Leader at
http://www.ultimateeditionoz.com/
Image
Image
Image
User avatar
JOHNNYG
Site Admin
 
Posts: 1456
Joined: Mon Apr 13, 2009 12:02 am
Location: U.S.A. Illinois
Operating System: Ultimate Edition 3.2 32 BIT



Re: CUBE 3D MODEL INSTALL "HOW TO"

Postby Cell » Fri Aug 07, 2009 12:16 am

Johnnyg....it works ;) Its kinda tricky to get it set up just right tho.
Attachments
Screenshot-1.png
-------------------------------
hardware
--------------------------------
Dfi lanparty ut rdx200cf-dr
amd athlon 64 fx55 oc 2.9
2xvisiontek x1600xt gamers ed.
3 gig kingston hyperx mem
hauppauge win tv go tuner
pinnacle ultimate hd hybrid usb tuner
1 western hd 100 gig drive
1 western hd 160 gig drive
1 western hd 5 gig drive
1 usb hd 150 gig
1 usb hd 1 terabyte
--------------------
OS/Distros
--------------------
PhatDebian 1.0
StonerEdition 2.0
Ultimate Edition 2.4 Gamer Ed.
Mythbuntu 9.10
windows XP MCE remastered with Nlite
Windows 7 remastered with Vlight
----------------------------------------------------------
We are all connected;
To each other, biologically
To the earth, chemically
To the rest of the universe atomically-deGrasse Tyson
User avatar
Cell
Site Admin
 
Posts: 1817
Joined: Tue Dec 23, 2008 7:43 pm
Location: Repuplic of California,U.S.A.
Age: 44
Operating System: Ultimate Edition 1.8 Gamers



Re: CUBE 3D MODEL INSTALL "HOW TO"

Postby JOHNNYG » Fri Aug 07, 2009 12:47 am

Cell wrote:Johnnyg....it works ;) Its kinda tricky to get it set up just right tho.



OHH hell yea! another satisfied customer ! :D once you get the hang of it its no problem, really only have 3 direction controls Z up and down Y forward and backward X left and right the bigger you make the model you might have to drop Z in accordance, and hell yes it works Johnnyg 8-) would not steer the good folks at Ultimate Edition down a dead end :D My next endeavor is to find a simple way to add all the extra plugins, this to will happen! :D Get your 3d glasses out next stop a true 3d screen! with the anaglyph plugin, unless there is something you would like to see first ! :D
JOHNNYG
Image
Ultimate Eddiction<
Ultimate Edition STUDIO
Ultimate-E
Onyx 64
Pentium 4 processor
2x512 Kingston DDR memory
Maxtor Diamondmax 500 gig
Maxtor Maxline 80 gig, Split for testing only !
Maxtor Diamondmax 500 gig, Storage
Booting 8 OS's, No MS !
ATI 9600 series (RV350 AQ)graphics card
Sony DVD/CD Rewritable Drive DOUBLE LAYER DRU-820A/Sony DRU-800A CD DVD±RW Dual DVD Recorder
Team Leader at
http://www.ultimateeditionoz.com/
Image
Image
Image
User avatar
JOHNNYG
Site Admin
 
Posts: 1456
Joined: Mon Apr 13, 2009 12:02 am
Location: U.S.A. Illinois
Operating System: Ultimate Edition 3.2 32 BIT



Re: CUBE 3D MODEL INSTALL "HOW TO"

Postby stanca » Sun Aug 09, 2009 10:25 am

I think it's to much for my old video card already because trying to set a 3d model yesterday it screwed up my whole compiz window manager and default compiz settings too. :roll:
Intel H61 ASrock H61M-VS Motherboard,
Cpu Intel Ci3 13-2100 3.10Ghz 64bit 3MB Box,
RAM 4GB DDR3 1333MHz Elixir,
Palit Nvidia Geforce 210 1GB DDR3 PCI-E.
Dual-boot Ultimate Edition 3.4 x86_64/Windows 8 x64.
Linux user # 492560.
"This is Linux land!In silent nights you can hear Windows machines rebooting!..."
http://www.youtube.com/user/laur1969 http://stanca-ultimateeditionromania.blogspot.com/#

Image
Image
Image
Image
User avatar
stanca
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 1613
Joined: Sun Nov 02, 2008 11:48 am
Location: Bucharest,Romania,EU,44'25"N,26'07"E.
Age: 48
Operating System: Ultimate Edition Beta Tester

Next

Return to Compiz-Fusion: Believe the Unbelievable

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron