Are you a spammer

Please note, that the first 3 posts you make, will need to be approved by a forum Administrator or Moderator before they are publicly viewable.
Each application to join this forum is checked at the Stop Forum Spam website. If the email or IP address appears there when checked, you will not be allowed to join this forum.
If you get past this check and post spam on this forum, your posts will be immediately deleted and your account inactivated.You will then be banned and your IP will be submitted to your ISP, notifying them of your spamming. So your spam links will only be seen for an hour or two at most. In other words, don't waste your time and ours.

This forum is for the use and enjoyment of the members and visitors looking to learn about and share information regarding the topics listed. It is not a free-for-all advertising venue. Your time would be better spent pursuing legitimate avenues of promoting your websites.

crashers after upgrade

Help & Support for Ultimate Edition 1.5


crashers after upgrade

Postby cods » Tue Nov 20, 2007 6:05 pm

hi e1 ive been a unbuntu user for about 10 months new .ive been user ultimate for most of that time ... ive just upgraded from 1.4 to 1.5 reloaded graphics drivers rebooted fine ... then i done my normal updates , and now it wont boot up xserver and n screens found ... just a blue error screen .. ive ad dis problem last time i upgraded . i redone my comp is there a way of getting it working again or will i have 2 start from scratch for the 3rd time lol.ps i dont know how 2 get back on the norm screen from there . i a new user but been learning fast . hope someone can help many thanks Neil
User avatar
cods
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 7
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:37 pm
Location: bristol
Age: 49
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: crashers after upgrade

Postby DaddyX3 » Tue Nov 20, 2007 9:11 pm

cods wrote:hi e1 ive been a unbuntu user for about 10 months new .ive been user ultimate for most of that time ... ive just upgraded from 1.4 to 1.5 reloaded graphics drivers rebooted fine ... then i done my normal updates , and now it wont boot up xserver and n screens found ... just a blue error screen .. ive ad dis problem last time i upgraded . i redone my comp is there a way of getting it working again or will i have 2 start from scratch for the 3rd time lol.ps i dont know how 2 get back on the norm screen from there . i a new user but been learning fast . hope someone can help many thanks Neil

1. What type of graphics card do you have?
If it is a "No Xserver found" type screen, you can boot in recovery mode from the GRUB menu (hold esc key down after BIOS post). Once the text stops and leaves you at a command prompt type:
Code: Select all
dpkg-reconfigure xserver-xorg

This will bring up a generic type GUI that will allow you to configure your xorg.conf file (which is needed to have a Desktop/GUI). Depending on what type of graphics card you have, you will be able to specify the driver for it with this tool and save it to xorg.conf. Please post your type of graphics card you are running.
Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz 45nm/Gigabyte EP35C-DS3R M.B. w/ddr3 1333
G.Skill 2X1GB DDR3 1333MHz/Gigabyte 8800GT PCIe 2.0 512MB GDDR3 OC'd to 700Mhz/ WD160 gig, 2- WD250 gig in RAID-0 (500GB), WD640 gig e-SATA external

AMD 64 X2 3800+/ASUS A8N32-SLI Deluxe/G.Skill 2X1GB Matched Pair ddr400
/EVGA 6800GS Nvidia Graphics 256MB/WD160gig drive

HTPC Box:AMD 64 X2 4400+/ BIOSTAR TF7050PV HDMI MicroATX/G.Skill 2X1GB /Matched Pair DDR800/Integrated video and audio/WD160gig drive
User avatar
DaddyX3
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 2407
Joined: Wed Oct 17, 2007 9:22 am
Location: Central Coast - California
Age: 43
Operating System: Ultimate Edition 2.3 32 BIT



Re: crashers after upgrade

Postby cods » Wed Nov 21, 2007 3:18 am

hi thank you for quick response i got a nvadia 6100 graphics card . In the terminal i type envy-t yeah and select graphics iam usin will it auto save from there ??? many thanks Neil
User avatar
cods
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 7
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:37 pm
Location: bristol
Age: 49
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: crashers after upgrade

Postby cods » Wed Nov 21, 2007 6:52 am

hi just 2 update i tried doing that got the reconfigure xserver done all the settings through the screen eg monitor keyboard ect....then it goes back to the terminal .But it still not let me load up ,also on the screen there something about password not set !on the boot screen theres kernal 2.6.20.16 and 2.6.20.15 i can boot up as norm on the 2.6.20.15 but not the other which i suppose is the updated one... ps i dont know how to save the settings through the reconfigure it just went back to the terminal any help would be great ... :D Neil
User avatar
cods
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 7
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:37 pm
Location: bristol
Age: 49
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: crashers after upgrade

Postby cods » Wed Nov 21, 2007 10:59 am

hi i redone what u said works a treat now thank you very much..once i got back on i reloaded envy and it seems fine now . ps how do i know if i is running 1.5 ....i just like 2 add ubuntu rocks i dont use windows at all now apart from odd time on my laptop but i tryin to sort that out :lol:
User avatar
cods
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 7
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:37 pm
Location: bristol
Age: 49
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: crashers after upgrade

Postby DaddyX3 » Wed Nov 21, 2007 11:08 am

cods wrote:hi just 2 update i tried doing that got the reconfigure xserver done all the settings through the screen eg monitor keyboard ect....then it goes back to the terminal .But it still not let me load up ,also on the screen there something about password not set !on the boot screen theres kernal 2.6.20.16 and 2.6.20.15 i can boot up as norm on the 2.6.20.15 but not the other which i suppose is the updated one... ps i dont know how to save the settings through the reconfigure it just went back to the terminal any help would be great ... :D Neil

When your done with the reconfigure xserver-xorg, it will ask you if you want to save it "yes" or "no" once you select "yes" and hit enter, it is written to your xorg.conf file. When you get back to the terminal you can get back in to desktop by typing
Code: Select all
su your_login_name

To start GDM (to get back into the desktop):
Code: Select all
/etc/init.d/gdm start

or you could try simply
Code: Select all
startx

As far as your dual kernel situation, I had the same problem when I installed the nvidia drivers from envy. I don't know why that happens but if you run the .15 kernel the newly installed nvidia drivers do work, you can confirm this with the Nvidia control manager. If you don't want to have to select that kernel everytime you boot your computerj just edit your grub menu.lst. I'm going to refer you to this POST for editing your grub. (too much typing ;) )
Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz 45nm/Gigabyte EP35C-DS3R M.B. w/ddr3 1333
G.Skill 2X1GB DDR3 1333MHz/Gigabyte 8800GT PCIe 2.0 512MB GDDR3 OC'd to 700Mhz/ WD160 gig, 2- WD250 gig in RAID-0 (500GB), WD640 gig e-SATA external

AMD 64 X2 3800+/ASUS A8N32-SLI Deluxe/G.Skill 2X1GB Matched Pair ddr400
/EVGA 6800GS Nvidia Graphics 256MB/WD160gig drive

HTPC Box:AMD 64 X2 4400+/ BIOSTAR TF7050PV HDMI MicroATX/G.Skill 2X1GB /Matched Pair DDR800/Integrated video and audio/WD160gig drive
User avatar
DaddyX3
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 2407
Joined: Wed Oct 17, 2007 9:22 am
Location: Central Coast - California
Age: 43
Operating System: Ultimate Edition 2.3 32 BIT



Re: crashers after upgrade

Postby cods » Thu Nov 22, 2007 1:37 pm

Well thank you for all your help . Its running fine now :lol:
User avatar
cods
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 7
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:37 pm
Location: bristol
Age: 49
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: crashers after upgrade

Postby LeadFingers » Fri Nov 30, 2007 1:15 pm

Hi cods:

I could be wrong, but I think you can spare yourself some xorg agony next time you update.
The fine lad that wrote "Envy" recommends removing your drivers with envy, BEFORE you update.
(if that was how you installed them)
After the update, the legacy drivers should give you a nice pretty desktop and install your drivers again with Envy.
1st Box: Ultimate Edition 2.0 x64/ 1.8 x64
2nd Box: XP (dusty)
3rd Box: Stable Media box Ultimate Edition 1.8 x64 with XBMC

The Oxen are slow but the Earth is patient ~Chuen~
User avatar
LeadFingers
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 1303
Joined: Fri Nov 23, 2007 1:46 am
Location: Salem Oregon
Age: 57
Operating System: Ultimate Edition 3.1 64 BIT



Re: crashers after upgrade

Postby DaddyX3 » Fri Nov 30, 2007 7:24 pm

LeadFingers wrote:Hi cods:

I could be wrong, but I think you can spare yourself some xorg agony next time you update.
The fine lad that wrote "Envy" recommends removing your drivers with envy, BEFORE you update.
(if that was how you installed them)
After the update, the legacy drivers should give you a nice pretty desktop and install your drivers again with Envy.

Thanks Lead Fingers- I'll give it a shot next time I install on this box. I never have this prob with installs on my HTPC box with on-board solution ;) Just my box with the 6800GS card ... weird. However, I do like to do things the hard way, lol.
Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz 45nm/Gigabyte EP35C-DS3R M.B. w/ddr3 1333
G.Skill 2X1GB DDR3 1333MHz/Gigabyte 8800GT PCIe 2.0 512MB GDDR3 OC'd to 700Mhz/ WD160 gig, 2- WD250 gig in RAID-0 (500GB), WD640 gig e-SATA external

AMD 64 X2 3800+/ASUS A8N32-SLI Deluxe/G.Skill 2X1GB Matched Pair ddr400
/EVGA 6800GS Nvidia Graphics 256MB/WD160gig drive

HTPC Box:AMD 64 X2 4400+/ BIOSTAR TF7050PV HDMI MicroATX/G.Skill 2X1GB /Matched Pair DDR800/Integrated video and audio/WD160gig drive
User avatar
DaddyX3
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 2407
Joined: Wed Oct 17, 2007 9:22 am
Location: Central Coast - California
Age: 43
Operating System: Ultimate Edition 2.3 32 BIT


Return to Ultimate Edition 1.5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest