Are you a spammer

Please note, that the first 3 posts you make, will need to be approved by a forum Administrator or Moderator before they are publicly viewable.
Each application to join this forum is checked at the Stop Forum Spam website. If the email or IP address appears there when checked, you will not be allowed to join this forum.
If you get past this check and post spam on this forum, your posts will be immediately deleted and your account inactivated.You will then be banned and your IP will be submitted to your ISP, notifying them of your spamming. So your spam links will only be seen for an hour or two at most. In other words, don't waste your time and ours.

This forum is for the use and enjoyment of the members and visitors looking to learn about and share information regarding the topics listed. It is not a free-for-all advertising venue. Your time would be better spent pursuing legitimate avenues of promoting your websites.

Post any problems with Ultimate Edition 1.5 here.

Help & Support for Ultimate Edition 1.5


Post any problems with Ultimate Edition 1.5 here.

Postby TheeMahn » Mon Oct 15, 2007 11:15 am

Post any problems with Ultimate Edition 1.5 here.
Home of Ultimate Edition. Got a question? Please review the F.A.Q. Browse the How to section.

Main O/S: Builder of O/S Guess.
Mainboard: ASUS Hero VI (AM4)
CPU: AMD 1700X water cooled (Deepcool Captain Genome Cooling tower)
Ram: 16 GB GSkill Trident RGB Series Dual Channel DDR4 3200
Video: MSI RX470 8GB Gaming card.
Hard Disks: Over 50 TB total Mechanical and Multiple SSD's. (Sans Digital 32TB raid tower - dual Esata)
Raid: Onboard 0 used, Multiple NAS's on Gigabit AC wireless 3200 (Netgear X6 r8000)
Monitors: 4K Samsung 28", HannsG HH281, Various others
750 Watt modular PSU (Rosswell)
1100 Watt Amp & 4 X 600 Watt speakers (just drug up the other 2 speakers today)
User avatar
TheeMahn
Site Admin
 
Posts: 4197
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:02 am
Location: U.S.A.
Age: 46
Operating System: Ultimate Edition Developer



Nvidia 7050PV chipsets wont install without modification xor

Postby DaddyX3 » Thu Oct 18, 2007 4:33 pm

Don't know if this is a problem with just Ultimate Edition or all Ubuntu, but if you have a Nvidia 7050PV chipset Mother Board, upon booting from either the Live CD/ DVD or installing once in the GNOME desktop (or other options) you will get a "No X server" screen - which can be kinda scary for the first time user of any Ubuntu distro! Is there any way to "tune" this distro to utilize "vesa" automatically for Nvidia chipsets - instead of "nv" or "nvidia"? (just to get them rolling with a working desktop) I think that is crazy that somebody with the 7050PV chipset can not even play with Ubuntu off of the Live CD/ DVD because of this "fatal error" type screen. It tells you to install X then try again. I have posted this in the "Hardware" section of this forum - see: viewtopic.php?f=20&t=46#p90
I hope that this will not deter people from experiancing all that Ultimate has to offer, It is an amazing distro once up and going. :roll:
Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz 45nm/Gigabyte EP35C-DS3R M.B. w/ddr3 1333
G.Skill 2X1GB DDR3 1333MHz/Gigabyte 8800GT PCIe 2.0 512MB GDDR3 OC'd to 700Mhz/ WD160 gig, 2- WD250 gig in RAID-0 (500GB), WD640 gig e-SATA external

AMD 64 X2 3800+/ASUS A8N32-SLI Deluxe/G.Skill 2X1GB Matched Pair ddr400
/EVGA 6800GS Nvidia Graphics 256MB/WD160gig drive

HTPC Box:AMD 64 X2 4400+/ BIOSTAR TF7050PV HDMI MicroATX/G.Skill 2X1GB /Matched Pair DDR800/Integrated video and audio/WD160gig drive
User avatar
DaddyX3
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 2407
Joined: Wed Oct 17, 2007 9:22 am
Location: Central Coast - California
Age: 43
Operating System: Ultimate Edition 2.3 32 BIT



Re: Post any problems with Ultimate Edition 1.5 here.

Postby antedd » Fri Oct 19, 2007 2:49 am

well, hello, first i wanna say that this looks like a really nice dist!

but I can't say for sure, because I can't install it :D

the thing is that my computer totally blocks (no mouse/keyboard, CD isn't spinning, HDD led off) (just to mention i have laptop)
, on the first thing that happens after the "7 step" installation config. it blocks on "building partition tables", on 15%

i have win xp there, and want to make dual boot, which work 4 me on standard ubuntu 7.04 and 7.10 (and suse and etc, but that isn't important)
so i got:
(60 gb hdd ~~ 57 GB)

1. ntfs 10gb-->windows prim
2. ntfs 30gb-->data hdd
3. ext3 16bg-->linux /
4. swap 2gb


any ideas on solving this issue?


i would like if i could get an answer fast, because i need some linux to work on, and i would like it to be Ultimate 1.5


tnx in front, antedd
User avatar
antedd
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 7
Joined: Fri Oct 19, 2007 2:42 am



Re: Nvidia 7050PV chipsets wont install without modification xor

Postby TheeMahn » Fri Oct 19, 2007 8:58 am

DaddyX3 wrote:Don't know if this is a problem with just Ultimate Edition or all Ubuntu, but if you have a Nvidia 7050PV chipset Mother Board, upon booting from either the Live CD/ DVD or installing once in the GNOME desktop (or other options) you will get a "No X server" screen - which can be kinda scary for the first time user of any Ubuntu distro! Is there any way to "tune" this distro to utilize "vesa" automatically for Nvidia chipsets - instead of "nv" or "nvidia"? (just to get them rolling with a working desktop) I think that is crazy that somebody with the 7050PV chipset can not even play with Ubuntu off of the Live CD/ DVD because of this "fatal error" type screen. It tells you to install X then try again. I have posted this in the "Hardware" section of this forum - see: viewtopic.php?f=20&t=46#p90
I hope that this will not deter people from experiancing all that Ultimate has to offer, It is an amazing distro once up and going. :roll:



I think you can run a custom kernel command and add the option VGA to the end, Ill look into it further and modify this post.

EDIT: it is option vesa=force

Let me know if that does not work for you.
Home of Ultimate Edition. Got a question? Please review the F.A.Q. Browse the How to section.

Main O/S: Builder of O/S Guess.
Mainboard: ASUS Hero VI (AM4)
CPU: AMD 1700X water cooled (Deepcool Captain Genome Cooling tower)
Ram: 16 GB GSkill Trident RGB Series Dual Channel DDR4 3200
Video: MSI RX470 8GB Gaming card.
Hard Disks: Over 50 TB total Mechanical and Multiple SSD's. (Sans Digital 32TB raid tower - dual Esata)
Raid: Onboard 0 used, Multiple NAS's on Gigabit AC wireless 3200 (Netgear X6 r8000)
Monitors: 4K Samsung 28", HannsG HH281, Various others
750 Watt modular PSU (Rosswell)
1100 Watt Amp & 4 X 600 Watt speakers (just drug up the other 2 speakers today)
User avatar
TheeMahn
Site Admin
 
Posts: 4197
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:02 am
Location: U.S.A.
Age: 46
Operating System: Ultimate Edition Developer



Re: Post any problems with Ultimate Edition 1.5 here.

Postby TheeMahn » Fri Oct 19, 2007 9:42 am

antedd wrote:well, hello, first i wanna say that this looks like a really nice dist!

but I can't say for sure, because I can't install it :D

the thing is that my computer totally blocks (no mouse/keyboard, CD isn't spinning, HDD led off) (just to mention i have laptop)
, on the first thing that happens after the "7 step" installation config. it blocks on "building partition tables", on 15%

i have win xp there, and want to make dual boot, which work 4 me on standard ubuntu 7.04 and 7.10 (and suse and etc, but that isn't important)
so i got:
(60 gb hdd ~~ 57 GB)

1. ntfs 10gb-->windows prim
2. ntfs 30gb-->data hdd
3. ext3 16bg-->linux /
4. swap 2gb


any ideas on solving this issue?


i would like if i could get an answer fast, because i need some linux to work on, and i would like it to be Ultimate 1.5


tnx in front, antedd



Does it do that after installation? Or from the Live Disk?
Home of Ultimate Edition. Got a question? Please review the F.A.Q. Browse the How to section.

Main O/S: Builder of O/S Guess.
Mainboard: ASUS Hero VI (AM4)
CPU: AMD 1700X water cooled (Deepcool Captain Genome Cooling tower)
Ram: 16 GB GSkill Trident RGB Series Dual Channel DDR4 3200
Video: MSI RX470 8GB Gaming card.
Hard Disks: Over 50 TB total Mechanical and Multiple SSD's. (Sans Digital 32TB raid tower - dual Esata)
Raid: Onboard 0 used, Multiple NAS's on Gigabit AC wireless 3200 (Netgear X6 r8000)
Monitors: 4K Samsung 28", HannsG HH281, Various others
750 Watt modular PSU (Rosswell)
1100 Watt Amp & 4 X 600 Watt speakers (just drug up the other 2 speakers today)
User avatar
TheeMahn
Site Admin
 
Posts: 4197
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:02 am
Location: U.S.A.
Age: 46
Operating System: Ultimate Edition Developer



Re: Nvidia 7050PV chipsets wont install without modification xor

Postby DaddyX3 » Fri Oct 19, 2007 12:52 pm

TheeMahn wrote:
DaddyX3 wrote:Don't know if this is a problem with just Ultimate Edition or all Ubuntu, but if you have a Nvidia 7050PV chipset Mother Board, upon booting from either the Live CD/ DVD or installing once in the GNOME desktop (or other options) you will get a "No X server" screen - which can be kinda scary for the first time user of any Ubuntu distro! Is there any way to "tune" this distro to utilize "vesa" automatically for Nvidia chipsets - instead of "nv" or "nvidia"? (just to get them rolling with a working desktop) I think that is crazy that somebody with the 7050PV chipset can not even play with Ubuntu off of the Live CD/ DVD because of this "fatal error" type screen. It tells you to install X then try again. I have posted this in the "Hardware" section of this forum - see: viewtopic.php?f=20&t=46#p90
I hope that this will not deter people from experiancing all that Ultimate has to offer, It is an amazing distro once up and going. :roll:



I think you can run a custom kernel command and add the option VGA to the end, Ill look into it further and modify this post.

EDIT: it is option vesa=force

Let me know if that does not work for you.


I'm assuming that you are talking about editing from grub menu kernel? I'm sure I'll be able to find the correct spot for the edit if that is where it is at. Like I said before, I've allready taken care of this issue - through banging my head on the monitor and keyboard several times :twisted: but, I was just mentioning it for a built-in feature in the 1.5 release DVD ISO to detect the nvidia 7050PV chipset and then "vesa=force". Maybe this is allready fixed in Gusty Gibbon and therefor a 'moot' point for Ultimate Edition 1.6, if so just ignore my ramblings, and thanks for the help! :P
Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz 45nm/Gigabyte EP35C-DS3R M.B. w/ddr3 1333
G.Skill 2X1GB DDR3 1333MHz/Gigabyte 8800GT PCIe 2.0 512MB GDDR3 OC'd to 700Mhz/ WD160 gig, 2- WD250 gig in RAID-0 (500GB), WD640 gig e-SATA external

AMD 64 X2 3800+/ASUS A8N32-SLI Deluxe/G.Skill 2X1GB Matched Pair ddr400
/EVGA 6800GS Nvidia Graphics 256MB/WD160gig drive

HTPC Box:AMD 64 X2 4400+/ BIOSTAR TF7050PV HDMI MicroATX/G.Skill 2X1GB /Matched Pair DDR800/Integrated video and audio/WD160gig drive
User avatar
DaddyX3
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 2407
Joined: Wed Oct 17, 2007 9:22 am
Location: Central Coast - California
Age: 43
Operating System: Ultimate Edition 2.3 32 BIT



Re: Post any problems with Ultimate Edition 1.5 here.

Postby antedd » Fri Oct 19, 2007 3:03 pm

TheeMahn wrote:
antedd wrote:.......

.....



Does it do that after installation? Or from the Live Disk?



i boot live disk, and start instalation.

i fill all of the 7 pages of instalation config etc, and then "checking partition tables" starts, and counts only to 15%, then it does things (CDrom and hdd led) and after 4-5 minutes stops, mouse and keyboard blocks, CD stops, hdd led goes off, i left it over night, thinking it will resume at some point, but it doesnt
User avatar
antedd
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 7
Joined: Fri Oct 19, 2007 2:42 am



Re: Nvidia 7050PV chipsets wont install without modification xor

Postby DaddyX3 » Fri Oct 19, 2007 3:48 pm

DaddyX3 wrote:
TheeMahn wrote:
DaddyX3 wrote:Don't know if this is a problem with just Ultimate Edition or all Ubuntu, but if you have a Nvidia 7050PV chipset Mother Board, upon booting from either the Live CD/ DVD or installing once in the GNOME desktop (or other options) you will get a "No X server" screen - which can be kinda scary for the first time user of any Ubuntu distro! Is there any way to "tune" this distro to utilize "vesa" automatically for Nvidia chipsets - instead of "nv" or "nvidia"? (just to get them rolling with a working desktop) I think that is crazy that somebody with the 7050PV chipset can not even play with Ubuntu off of the Live CD/ DVD because of this "fatal error" type screen. It tells you to install X then try again. I have posted this in the "Hardware" section of this forum - see: viewtopic.php?f=20&t=46#p90
I hope that this will not deter people from experiancing all that Ultimate has to offer, It is an amazing distro once up and going. :roll:



I think you can run a custom kernel command and add the option VGA to the end, Ill look into it further and modify this post.

EDIT: it is option vesa=force

Let me know if that does not work for you.


I'm assuming that you are talking about editing from grub menu kernel? I'm sure I'll be able to find the correct spot for the edit if that is where it is at. Like I said before, I've allready taken care of this issue - through banging my head on the monitor and keyboard several times :twisted: but, I was just mentioning it for a built-in feature in the 1.5 release DVD ISO to detect the nvidia 7050PV chipset and then "vesa=force". Maybe this is allready fixed in Gusty Gibbon and therefor a 'moot' point for Ultimate Edition 1.6, if so just ignore my ramblings, and thanks for the help! :P


I just found confirmation that Gusty has the same issues while installing to a Nvidia 7050PV chipset! Found it here: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=3561777 post#7. So a fix to automate install on this chipset with "vesa=force" would be sweet. Don't know, sounds like a tall order.
Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz 45nm/Gigabyte EP35C-DS3R M.B. w/ddr3 1333
G.Skill 2X1GB DDR3 1333MHz/Gigabyte 8800GT PCIe 2.0 512MB GDDR3 OC'd to 700Mhz/ WD160 gig, 2- WD250 gig in RAID-0 (500GB), WD640 gig e-SATA external

AMD 64 X2 3800+/ASUS A8N32-SLI Deluxe/G.Skill 2X1GB Matched Pair ddr400
/EVGA 6800GS Nvidia Graphics 256MB/WD160gig drive

HTPC Box:AMD 64 X2 4400+/ BIOSTAR TF7050PV HDMI MicroATX/G.Skill 2X1GB /Matched Pair DDR800/Integrated video and audio/WD160gig drive
User avatar
DaddyX3
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 2407
Joined: Wed Oct 17, 2007 9:22 am
Location: Central Coast - California
Age: 43
Operating System: Ultimate Edition 2.3 32 BIT



Re: Post any problems with Ultimate Edition 1.5 here.

Postby nima352000 » Sat Oct 20, 2007 4:20 am

hi , im dual booting Ultimate 1.5 with vista ultimate , i have use envy to install latest video card driver , i used beryl for a day but now when im using beryl specially when im dragging window from desktop to desk top my computer freeze :( any solution ?
User avatar
nima352000
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 1
Joined: Sat Oct 20, 2007 4:09 am



Re: Post any problems with Ultimate Edition 1.5 here.

Postby betrion » Sat Oct 20, 2007 4:50 am

nima352000 wrote:hi , im dual booting Ultimate 1.5 with vista ultimate , i have use envy to install latest video card driver , i used beryl for a day but now when im using beryl specially when im dragging window from desktop to desk top my computer freeze :( any solution ?


hehe you probably use ATI card like me :D
Damn i hate ati..
User avatar
betrion
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 11
Joined: Thu Oct 18, 2007 4:09 pm

Next

Return to Ultimate Edition 1.5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests