VIDEO Cards

Post your working hardware here...


VIDEO Cards

Postby jfg69 » Thu Oct 18, 2007 8:35 pm

POST working video cards here...
Image

Image
User avatar
jfg69
Site Admin
 
Posts: 365
Joined: Mon Oct 15, 2007 2:15 pm
Location: Long Island, New York - USA
Age: 57
Operating System: Ultimate Edition 2.8 32 BIT



Nvidia 6800GS

Postby DaddyX3 » Thu Oct 18, 2007 9:47 pm

Works Like a charm :D
Some things to say -
First off- I'm a big time 'noob' to any kind of linux, I had some issues with Nvidia control manager not writing the adjustments to xorg.conf file. I'm sure there is a way to troubleshoot Nvidia in itself, but didn't want to go there. This is how I got it to work. Don't laugh or poke fun, it worked. If somebody has issues with Nvidia like I did, feel free to make a post, and with any luck, somebody that knows what they are doing/talking about will lend you a 'correct way' of fixing your prob.

Nvidia 6800GS Works with no issues on install. Twin View, and dual X work also.However ... I did have some issues with getting dual X to work but I think it was just the 'noob' in me. Nvidia control manager would not write to xorg.conf. After making all the personal prefferance adjustments on how I wanted my displays to work and in witch orientation, I had to click "Preview" button in control manager > select all > copy > close out preview > open terminal > sudo gedit /etc/X11/xorg.conf > File > "save as" > xorg.conf_yourcurrentdate_or_name_for_restore_point> close text editor> terminal > sudo gedit /etc/X11/xorg.conf > select all and delete > then paste (Ctrl+v or right click > paste) in the screen you coppied earlier from the preview > then click 'save' icon. Re-boot and you now have dual X (two monitors / monitor + TV, ect.) with their own desktops - very cool, or twin view witch is like "spanning" in a Windows enviroment where it stretches out your desktop over multiple displays.
Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz 45nm/Gigabyte EP35C-DS3R M.B. w/ddr3 1333
G.Skill 2X1GB DDR3 1333MHz/Gigabyte 8800GT PCIe 2.0 512MB GDDR3 OC'd to 700Mhz/ WD160 gig, 2- WD250 gig in RAID-0 (500GB), WD640 gig e-SATA external

AMD 64 X2 3800+/ASUS A8N32-SLI Deluxe/G.Skill 2X1GB Matched Pair ddr400
/EVGA 6800GS Nvidia Graphics 256MB/WD160gig drive

HTPC Box:AMD 64 X2 4400+/ BIOSTAR TF7050PV HDMI MicroATX/G.Skill 2X1GB /Matched Pair DDR800/Integrated video and audio/WD160gig drive
User avatar
DaddyX3
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 2407
Joined: Wed Oct 17, 2007 9:22 am
Location: Central Coast - California
Age: 43
Operating System: Ultimate Edition 2.3 32 BIT



On-Board graphics Nvidia 7050PV

Postby DaddyX3 » Thu Oct 18, 2007 10:54 pm

Motherboards with Nvidia 7050PV chipsets can be used with Ultimate, with some minor tweaking of the xorg.conf
see this post: viewtopic.php?f=20&t=46#p9
Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz 45nm/Gigabyte EP35C-DS3R M.B. w/ddr3 1333
G.Skill 2X1GB DDR3 1333MHz/Gigabyte 8800GT PCIe 2.0 512MB GDDR3 OC'd to 700Mhz/ WD160 gig, 2- WD250 gig in RAID-0 (500GB), WD640 gig e-SATA external

AMD 64 X2 3800+/ASUS A8N32-SLI Deluxe/G.Skill 2X1GB Matched Pair ddr400
/EVGA 6800GS Nvidia Graphics 256MB/WD160gig drive

HTPC Box:AMD 64 X2 4400+/ BIOSTAR TF7050PV HDMI MicroATX/G.Skill 2X1GB /Matched Pair DDR800/Integrated video and audio/WD160gig drive
User avatar
DaddyX3
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 2407
Joined: Wed Oct 17, 2007 9:22 am
Location: Central Coast - California
Age: 43
Operating System: Ultimate Edition 2.3 32 BIT



EVGA 7600 GS PCI Express

Postby Mardon » Fri Oct 19, 2007 3:03 pm

EVGA 7600 GS PCI Express
Works fine
Mardon
U.E. Knowledgable
U.E. Knowledgable
 
Posts: 35
Joined: Tue Oct 16, 2007 1:06 pm
Location: Oregon



8800 GTS

Postby schiavonske1013 » Sat Oct 20, 2007 8:42 am

EVGA E-Geforce 8800 GTS 640MB works great, I installed all the latest drivers and it works great. No issues so far! :D :D :D
User avatar
schiavonske1013
U.E. Knowledgable
U.E. Knowledgable
 
Posts: 29
Joined: Sat Oct 20, 2007 8:26 am
Operating System: Ultimate Edition 2.8 64 BIT



NVidia 7600 GT (SLI)

Postby TheeMahn » Sat Oct 20, 2007 8:45 am

NVidia 7600 GT's X 2 (SLI AA mode) 32X, Works like a champ.
Home of Ultimate Edition. Got a question? Please review the F.A.Q. Browse the How to section.

Main O/S: Builder of O/S Guess.
Mainboard: ASUS Hero VI (AM4)
CPU: AMD 1700X water cooled (Deepcool Captain Genome Cooling tower)
Ram: 16 GB GSkill Trident RGB Series Dual Channel DDR4 3200
Video: MSI RX470 8GB Gaming card.
Hard Disks: MASSIVE on the network.(10 Gigabit, 48 port, multiple servers)
Monitors: 4K Samsung 28", HannsG HH281, Various others
750 Watt modular PSU (Rosswell)
1100 Watt Amp & 4 X 600 Watt speakers

Servers in the basement.
User avatar
TheeMahn
Site Admin
 
Posts: 4199
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:02 am
Location: U.S.A.
Age: 47
Operating System: Ultimate Edition Developer



Radeon xpress 200 integrated

Postby drama » Sat Oct 20, 2007 12:11 pm

radeon xpress 200 integrated. works perfectly aside from a slight flicker at boot. aside from that no probs. pretty good performance too for an integrated gpu. note: only on fiesty based systems. i DONT recommend this on gutsy resolution is HUGE to the point that its not usable at all.

edit: my mistake. ive done some investigation. works fine with gutsy as long as you use an old version of xserver-xorg-ati (version from fiesty installs fine in gutsy and fixes it). can also use fglrx with no problems
Last edited by drama on Wed Oct 24, 2007 9:55 am, edited 1 time in total.
ULTIMATE EDITION 2.5 X64/ARCHLINUX X64 DUAL BOOT
Antec 900two case
3 antec 120mm tri cool blue led fans (1 rear exaust 2 front intake)
1 antec 220mm "bigboy" tri cool blue led fan (top exaust)
Amd Phenom II X4 955 Black Edition Am3 Cpu OC'D @ 4.2 Rev C3
MSI NF980-G65 Am3 Socket DDR3 Tri-sli ATX Mainboard
Nvidia 980A Sli Chipset
Corsair 2GB Dual Channel ram (1GBx2) DDR3 @ 1600 MHZ
EVGA Nvidia GTS-250 1GB PCI Express Graphics Card
Lite-On Dual Layer Sata Dvd Burner
3x 1TB Seagate Sata Hdd's 32Mb cache
ASUS VH235 23 Inch Lcd Wide Screen Monitor
OCZ ModXStream Pro 700Watt Psu
Rosewill 3.5" Internal USB 2.0 Card Reader w/ Floppy Drive
User avatar
drama
U.E. Master
U.E. Master
 
Posts: 580
Joined: Wed Oct 17, 2007 11:26 am
Location: eastern iowa, united states
Age: 37
Operating System: Ultimate Edition 3.2 32 BIT



ATI radeon x1250

Postby betrion » Mon Oct 22, 2007 7:56 am

ATI radeon x1250 integrated works with fglrx 4.40.4 drivers, but i have a lot of bugs in games like nexuiz, alien arena..(mostly weird mouse movement problems)
betrion
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 11
Joined: Thu Oct 18, 2007 4:09 pm



Nvidia 6200

Postby Zero Prime » Sat Oct 27, 2007 9:13 am

Nvidia 6200 works without a hitch.
Badges? We don't need no stinking badges!
Windows 7 64bit / Ultimate Edition 2.5
AMD Phenom 945 3.0Ghz Quad core
Foxconn A7GM-S AM2+/AM2 AMD 780G HDMI
HIS ATI 4670 1Gig
6GB DDR2 SDRAM DDR2 800
Seagate 250gig HD
Thermaltake Xaser V case
User avatar
Zero Prime
U.E. Master
U.E. Master
 
Posts: 585
Joined: Wed Oct 17, 2007 2:12 pm
Location: Sumter, SC
Age: 42
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



7950 GTOC

Postby mtnbiker79 » Wed Nov 07, 2007 2:53 pm

Running a pair of 7950 GTOC's just fine. Drivers updated automatically. Havent played around with it enough yet to see if SLI is fully up, but im getting there.
mtnbiker79
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 5
Joined: Fri Oct 26, 2007 10:29 pm

Next

Return to Working

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest