Motherboards...

Post your working hardware here...


Motherboards...

Postby TheeMahn » Thu Oct 18, 2007 1:37 pm

Modify this post as well as create your own posts as PM for both working, and non working. Generalized posts will be presented as they are.

WHEN posting, place brand if applicable and chipset manufacturer and model number in SUBJECT. This will make searching easier.

jfg69
Home of Ultimate Edition. Got a question? Please review the F.A.Q. Browse the How to section.

Main O/S: Builder of O/S Guess.
Mainboard: ASUS Hero VI (AM4)
CPU: AMD 1700X water cooled (Deepcool Captain Genome Cooling tower)
Ram: 16 GB GSkill Trident RGB Series Dual Channel DDR4 3200
Video: MSI RX470 8GB Gaming card.
Hard Disks: MASSIVE on the network.(10 Gigabit, 48 port, multiple servers)
Monitors: 4K Samsung 28", HannsG HH281, Various others
750 Watt modular PSU (Rosswell)
1100 Watt Amp & 4 X 600 Watt speakers

Servers in the basement.
User avatar
TheeMahn
Site Admin
 
Posts: 4199
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:02 am
Location: U.S.A.
Age: 47
Operating System: Ultimate Edition Developer



Motherboards with Nvidia 7050PV chipsets -issues

Postby DaddyX3 » Thu Oct 18, 2007 2:13 pm

Motherboards with Nvidia 7050PV chipsets can be used with Ultimate, with some minor tweaking of the xorg.conf
Installing the ISO disk will install X server with a default of "nvidia" or "nv" upon recognizing your graphics chipset as Nvidia, however, this will cause a very ugly screen to pop up! Saying something like, "X server is not set up correctly or is not found, please install X" bla-bla-bla. What must be done is to change the xorg.conf file. You can type: "sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg" (with no quotation marks) and go in to pretty decent GUI configuration tool (no mouse) and when it asks you if you want it to detect graphics say no and pick "vesa" from the list. continue on through the setup, usually just picking the default selections made by the program will get you through ok. Click Ok to save to xorg.conf file, and restart X by either typing in the command prompt: shutdown -r now (which reboots machine) or by typing: startx or startX (can't remember if it was uppercase X or lower case x)
---Obviously--- I'm a 'noob' trying to help out another 'noob' serching on google about this problem or asking somebody else in this forum with more knoledge on the subject is the best choice! But maybe atleast this will give you the heads up! :D

EDIT: 1.6 users - just use "boot in safe graphics mode" form the DVD install screen and it will get you going :D
Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz 45nm/Gigabyte EP35C-DS3R M.B. w/ddr3 1333
G.Skill 2X1GB DDR3 1333MHz/Gigabyte 8800GT PCIe 2.0 512MB GDDR3 OC'd to 700Mhz/ WD160 gig, 2- WD250 gig in RAID-0 (500GB), WD640 gig e-SATA external

AMD 64 X2 3800+/ASUS A8N32-SLI Deluxe/G.Skill 2X1GB Matched Pair ddr400
/EVGA 6800GS Nvidia Graphics 256MB/WD160gig drive

HTPC Box:AMD 64 X2 4400+/ BIOSTAR TF7050PV HDMI MicroATX/G.Skill 2X1GB /Matched Pair DDR800/Integrated video and audio/WD160gig drive
User avatar
DaddyX3
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 2407
Joined: Wed Oct 17, 2007 9:22 am
Location: Central Coast - California
Age: 44
Operating System: Ultimate Edition 2.3 32 BIT



ASUS A8N32-SLI Deluxe Nvidia nForce4 SLI x16 sckt 939

Postby DaddyX3 » Thu Oct 18, 2007 9:50 pm

Everything works great :D
Realtek ALC850 8-channel CODEC :D
Marvell PCI Express Gigabit LAN controller :D
Marvell Gigabit LAN PHY :D
I have no optional stuff installed from Nvidia ie: "ActiveArmor,NV Firewall, ect.

EDIT: If you want true surround you need to run ASLA drivers in sound settings ;)
Last edited by DaddyX3 on Fri Oct 19, 2007 4:17 pm, edited 1 time in total.
Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz 45nm/Gigabyte EP35C-DS3R M.B. w/ddr3 1333
G.Skill 2X1GB DDR3 1333MHz/Gigabyte 8800GT PCIe 2.0 512MB GDDR3 OC'd to 700Mhz/ WD160 gig, 2- WD250 gig in RAID-0 (500GB), WD640 gig e-SATA external

AMD 64 X2 3800+/ASUS A8N32-SLI Deluxe/G.Skill 2X1GB Matched Pair ddr400
/EVGA 6800GS Nvidia Graphics 256MB/WD160gig drive

HTPC Box:AMD 64 X2 4400+/ BIOSTAR TF7050PV HDMI MicroATX/G.Skill 2X1GB /Matched Pair DDR800/Integrated video and audio/WD160gig drive
User avatar
DaddyX3
U.E. God
U.E. God
 
Posts: 2407
Joined: Wed Oct 17, 2007 9:22 am
Location: Central Coast - California
Age: 44
Operating System: Ultimate Edition 2.3 32 BIT



Re: ASUS A8N32-LSI Deluxe Nvidia nForce4 SLI x16 sckt 939

Postby TheeMahn » Fri Oct 19, 2007 9:50 am

DaddyX3 wrote:Everything works great :D
Realtek ALC850 8-channel CODEC :D
Marvell PCI Express Gigabit LAN controller :D
Marvell Gigabit LAN PHY :D
I have no optional stuff installed from Nvidia ie: "ActiveArmor,NV Firewall, ect.


Same board as I have ;) 32X SLI it does rock in nix more so then in windows, not that I have much of any complaints there. It is my second one loved it so much bought another, great board.

NVidia Gigabit Lan as well
Home of Ultimate Edition. Got a question? Please review the F.A.Q. Browse the How to section.

Main O/S: Builder of O/S Guess.
Mainboard: ASUS Hero VI (AM4)
CPU: AMD 1700X water cooled (Deepcool Captain Genome Cooling tower)
Ram: 16 GB GSkill Trident RGB Series Dual Channel DDR4 3200
Video: MSI RX470 8GB Gaming card.
Hard Disks: MASSIVE on the network.(10 Gigabit, 48 port, multiple servers)
Monitors: 4K Samsung 28", HannsG HH281, Various others
750 Watt modular PSU (Rosswell)
1100 Watt Amp & 4 X 600 Watt speakers

Servers in the basement.
User avatar
TheeMahn
Site Admin
 
Posts: 4199
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:02 am
Location: U.S.A.
Age: 47
Operating System: Ultimate Edition Developer



Re: Motherboards...

Postby Mardon » Fri Oct 19, 2007 3:00 pm

A8N32-SLI DELUXE
CPU- AMD- 3500 +
Chipset NVIDA nFORCE sli x 16
Every thing works great
Mardon
U.E. Knowledgable
U.E. Knowledgable
 
Posts: 35
Joined: Tue Oct 16, 2007 1:06 pm
Location: Oregon



DFI Nforce 590 AMD SLI

Postby schiavonske1013 » Sat Oct 20, 2007 8:46 am

The DFI N590SLI AMD board works fine. DFI Brand Nvidia Nforce 590 Chipset.

AMD Athlon64 x2 4200+ Works
Realek HD Audio Works
AMD Athlon 64 X2 4200+
DFI NForce 590 AMD SLI
EVGA e-Geforce 8800GTS 640MB
Realtek HD Audio (Integrated)
2 x 1GB OCZ Gold PC6400 at 800MHz, 5-5-5-15
Western Digital 160GB (XP/Vista), 40GB (Ultimate Edition, hopefully)
Antec True Power Trio 650W
User avatar
schiavonske1013
U.E. Knowledgable
U.E. Knowledgable
 
Posts: 29
Joined: Sat Oct 20, 2007 8:26 am
Operating System: Ultimate Edition 2.8 64 BIT



Re: Motherboards...

Postby Zero Prime » Sat Oct 27, 2007 9:12 am

Biostar K8M800 Via chipset

It works great with one small problem. The CPU fan like to run full blast at all times.
Badges? We don't need no stinking badges!
Windows 7 64bit / Ultimate Edition 2.5
AMD Phenom 945 3.0Ghz Quad core
Foxconn A7GM-S AM2+/AM2 AMD 780G HDMI
HIS ATI 4670 1Gig
6GB DDR2 SDRAM DDR2 800
Seagate 250gig HD
Thermaltake Xaser V case
User avatar
Zero Prime
U.E. Master
U.E. Master
 
Posts: 585
Joined: Wed Oct 17, 2007 2:12 pm
Location: Sumter, SC
Age: 42
Operating System: Ultimate Edition 3.2 64 BIT



Re: Motherboards...

Postby Acorn » Sat Nov 10, 2007 4:44 pm

The intel mobile mother boards 945 to 965 works just fine :)
Asus p4se works fine too...
Acorn
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 24
Joined: Fri Oct 19, 2007 4:18 pm



Re: Motherboards...

Postby stinger30au » Sat Nov 24, 2007 7:24 pm

this mobo will fit the in palm of your hand and runs Ultimate Edition 1.5 nicely with 256 meg of ram

it is a Emcore-i612

http://www.arbor.com.tw/products/produc ... mCORE-i612
User of Ultimate edition 1.8 32 bit
stinger30au
U.E. Knowledgable
U.E. Knowledgable
 
Posts: 27
Joined: Mon Oct 29, 2007 7:44 am



Gigabyte i-DNA GA-K8N51GMF-9

Postby anarchist » Sun Feb 17, 2008 11:20 am

NVIDIA® GeForce™ 6100 and NVIDIA nForce™ 430
Super I/O: Winbond W83627 chip
Integrated peripherals
1. VIA VT 6307 IEEE1394 controller
2. CICADA VSC 8201 Gigabit LAN PHY chip
3. Realtek ALC880 Audio Codec

http://www.gigabyte-usa.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1939

Works great aside from some occasional freezing of video and stuttering sound in Starcraft in Wine 0.9.51. Not sure if it is a wine problem or the board as I just installed this as a replacement for a bad board a few weeks ago. It is still playable just irritating, and when I get some time I will figure it out..maybe..LOL. No special drivers installed, just the nvidia one for my XFX GeForce 6600 LE PCI-E 16x 256 MB. This board has onboard nvidia 6100 GPU but I am using my own video card.
My custom built system (for now):
Mainboard: Gigabyte i-DNA GA-K8N51GMF-9
CPU: AMD Athlon 64 Processor 3200+
Ram: 2 GB Dual Channel DDR 400
Video: XFX GeForce 6600 LE PCI-E 16x 256 MB
Hard Disks: 1 X Seagate Sata II 320GB, 2 X Seagate 120GB Sata I
18X DVD Burner
anarchist
U.E. Newbie
U.E. Newbie
 
Posts: 3
Joined: Fri Feb 15, 2008 8:23 pm
Location: West Virginia, USA
Age: 51
Operating System: Ultimate Edition 2.3 32 BIT

Next

Return to Working

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron