Mounting Samsung Galaxy S3

Android phones and bounds.....chat about it here.


Mounting Samsung Galaxy S3

Postby boarder428 » Sun Mar 24, 2013 3:16 pm

Anybody figure out how to mount a s3 in Linux? Just pisses me off that I have to use windowz to add media to my s3. What was Samsung thinking? I thought Android was Linux native? I have even tried bluetooth and cannot get files to sync. Only workaround I have found so far is Dropbox.
Still Noob!
Computer1: Nvidia 650i
Computer Name : corey-NF66
Processor : 2x Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz
Memory : 4048MB (640MB used)
Operating System1 : Ultimate Edition 3.4 LTS
Kernel : Linux 3.2.0-38-generic (x86_64)
Operating System2 Windows 7 (x86_84)
-Display-
Resolution : 1680x1050 pixels
OpenGL Renderer : GeForce 8400 GS/PCI/SSE2

Computer2: Acer Aspire 5515 Notebook
Computer Name : corey-Aspire-5515
Processor : AMD Athlon(TheeMahn) Processor 2650e
Memory : 2824MB (1101MB used)
Operating System1 : Ultimate Edition 3.4 LTS
Kernel : Linux 3.2.0-38-generic (x86_64)
Operating System2 Linux Mint 14 32bit
Operating System3 Elementry Os 32 bit
Operating System4 Windows Xp 32 bit
-Display-
Resolution : 1280x800 pixels
OpenGL Renderer : Gallium 0.4 on ATI RS690
User avatar
boarder428
U.E. Graduate
U.E. Graduate
 
Posts: 77
Joined: Sat Jan 08, 2011 9:13 pm
Location: Eastern Nebraska
Age: 45
Operating System: Ultimate Edition 3.4 64 BIT



Re: Mounting Samsung Galaxy S3

Postby Xanayoshi » Mon Mar 25, 2013 12:02 am

I was actually hoping Blackwolf had the solution to the Samsung mount issues. Insofar as Android goes, I ONLY have had problems with Samsung. I pulled my SD completely from my Galaxy Tab 2 because of this issue. I use Webkey to get around this.
Image

And now, the completely true facts, as told by an anonymous man hiding behind a screen name:

Packard Bell Pack Mate II 286 Intel 80286 1MB RAM
ImageImageImage
User avatar
Xanayoshi
Moderator
 
Posts: 1564
Joined: Thu Oct 18, 2012 1:46 pm
Location: Kitsap County
Age: 39
Operating System: Ultimate Edition 3.4 32 BIT



Re: Mounting Samsung Galaxy S3

Postby boarder428 » Tue Mar 26, 2013 10:12 pm

Thanks guys, I will give these options a try! Although I'm not familiar with webkey!
Still Noob!
Computer1: Nvidia 650i
Computer Name : corey-NF66
Processor : 2x Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz
Memory : 4048MB (640MB used)
Operating System1 : Ultimate Edition 3.4 LTS
Kernel : Linux 3.2.0-38-generic (x86_64)
Operating System2 Windows 7 (x86_84)
-Display-
Resolution : 1680x1050 pixels
OpenGL Renderer : GeForce 8400 GS/PCI/SSE2

Computer2: Acer Aspire 5515 Notebook
Computer Name : corey-Aspire-5515
Processor : AMD Athlon(TheeMahn) Processor 2650e
Memory : 2824MB (1101MB used)
Operating System1 : Ultimate Edition 3.4 LTS
Kernel : Linux 3.2.0-38-generic (x86_64)
Operating System2 Linux Mint 14 32bit
Operating System3 Elementry Os 32 bit
Operating System4 Windows Xp 32 bit
-Display-
Resolution : 1280x800 pixels
OpenGL Renderer : Gallium 0.4 on ATI RS690
User avatar
boarder428
U.E. Graduate
U.E. Graduate
 
Posts: 77
Joined: Sat Jan 08, 2011 9:13 pm
Location: Eastern Nebraska
Age: 45
Operating System: Ultimate Edition 3.4 64 BIT



Re: Mounting Samsung Galaxy S3

Postby billhedrick » Wed Mar 27, 2013 11:06 am

hmmm, my Samsung Stratosphere (a Galaxy with a real keyboard) mounts fine in 2.9 and 2.6.X, taht is via USB wire. I downloaded AirDroid for when I get my laptop next month.
Image
User avatar
billhedrick
Site Admin
 
Posts: 1244
Joined: Tue Jun 16, 2009 4:15 pm
Location: Saint Paul, MN. USA
Age: 66
Operating System: Ultimate Edition 3.2 32 BIT



Re: Mounting Samsung Galaxy S3

Postby Xanayoshi » Wed Mar 27, 2013 7:08 pm

billhedrick wrote:hmmm, my Samsung Stratosphere (a Galaxy with a real keyboard) mounts fine in 2.9 and 2.6.X, taht is via USB wire. I downloaded AirDroid for when I get my laptop next month.


I am in complete agreement that it doesn't make sense. It might have something to do with the court issues between Samsung and Apple considering that Google pretty much threw them under the bus and bought Motorola. Curious if your Stratosphere is loaded with Safari like my Galaxy Tab 2 is for some unknown reason. I have been meaning to flash it which of course would take care of any mount issues. I doubt very much there are any issues with the Galaxy Nexus by the way, since Google would kill, as that was their baby and still to this moment, the original Google Nexus(OEM) is one awesome piece of hardware.
Image

And now, the completely true facts, as told by an anonymous man hiding behind a screen name:

Packard Bell Pack Mate II 286 Intel 80286 1MB RAM
ImageImageImage
User avatar
Xanayoshi
Moderator
 
Posts: 1564
Joined: Thu Oct 18, 2012 1:46 pm
Location: Kitsap County
Age: 39
Operating System: Ultimate Edition 3.4 32 BIT



Re: Mounting Samsung Galaxy S3

Postby boarder428 » Wed Mar 27, 2013 7:49 pm

Yeah I don't know why the S3 won't mount, I googled it and it seems to be a known issue. It has something to do with MTP and PTP which are the 2 options you are given to choose from when connecting the phone to a Windows pc. From what I understand Linux has no support for MTP which is the media protocol. PTP is camera mode which also doesn't work. I thought bluetooth would work and I can connect but the file transfers fail. What sucks is in Windowz it all works including bluetooth transfers. I have not rooted the phone since it's still under warranty. I am hoping that ubuntu will release a Rom for their phone os soon cause then I'll consider rooting. I have never had a phone I couldn't mount on linux untill the S3
Still Noob!
Computer1: Nvidia 650i
Computer Name : corey-NF66
Processor : 2x Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz
Memory : 4048MB (640MB used)
Operating System1 : Ultimate Edition 3.4 LTS
Kernel : Linux 3.2.0-38-generic (x86_64)
Operating System2 Windows 7 (x86_84)
-Display-
Resolution : 1680x1050 pixels
OpenGL Renderer : GeForce 8400 GS/PCI/SSE2

Computer2: Acer Aspire 5515 Notebook
Computer Name : corey-Aspire-5515
Processor : AMD Athlon(TheeMahn) Processor 2650e
Memory : 2824MB (1101MB used)
Operating System1 : Ultimate Edition 3.4 LTS
Kernel : Linux 3.2.0-38-generic (x86_64)
Operating System2 Linux Mint 14 32bit
Operating System3 Elementry Os 32 bit
Operating System4 Windows Xp 32 bit
-Display-
Resolution : 1280x800 pixels
OpenGL Renderer : Gallium 0.4 on ATI RS690
User avatar
boarder428
U.E. Graduate
U.E. Graduate
 
Posts: 77
Joined: Sat Jan 08, 2011 9:13 pm
Location: Eastern Nebraska
Age: 45
Operating System: Ultimate Edition 3.4 64 BIT



Re: Mounting Samsung Galaxy S3

Postby billhedrick » Thu Mar 28, 2013 11:32 am

Don't have Safari on mine, Firefox works good enough for me. Wonder if it's because I am using older Ubuntu/Ultimate Edition distros.
Image
User avatar
billhedrick
Site Admin
 
Posts: 1244
Joined: Tue Jun 16, 2009 4:15 pm
Location: Saint Paul, MN. USA
Age: 66
Operating System: Ultimate Edition 3.2 32 BIT



Re: Mounting Samsung Galaxy S3

Postby Xanayoshi » Thu Mar 28, 2013 12:57 pm

billhedrick wrote:Don't have Safari on mine, Firefox works good enough for me. Wonder if it's because I am using older Ubuntu/Ultimate Edition distros.


Safari is just what came with it, it works ok, I have no allegiance to any particular browser, all flash crashes. I think they chose it for the system to switch to a desktop mode. It also doesn't have adobe flash. Definitely not the normal Android setup, down to the silly USB plug. The last thing that ever needed to be copied from Apple and very annoying.
Image

And now, the completely true facts, as told by an anonymous man hiding behind a screen name:

Packard Bell Pack Mate II 286 Intel 80286 1MB RAM
ImageImageImage
User avatar
Xanayoshi
Moderator
 
Posts: 1564
Joined: Thu Oct 18, 2012 1:46 pm
Location: Kitsap County
Age: 39
Operating System: Ultimate Edition 3.4 32 BIT


Return to Android Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest